Újabb taggal bővül az Apple fejlesztési osztálya, ezúttal egy Liquidmetal nevű fémötvözet gyakorlati felhasználhatóságát kezdik el tesztelni. Pontosan nem tudni, hogy mire tudják használni a könnyű, tartós, korrózióálló és kemény fémet, ami az egyedülálló (nevezzük revolutionarynek) atomszerkezete miatt ilyenekre is képes:

 

Hogy a fém ne csak önmagában, hanem felhasználása miatt is revolutionary legyen, az Apple három állást hirdetett meg, egy fémfejlesztési menedzsert és két mérnököt keresnek 10 és 7 év szakmai tapasztalattal, akik a megmunkálástól sem félnek.

A Liquidmetal nevű anyagra az Apple nemrég megszerezte az exkluzív jogokat, 10,9 millió dollárt fizetett ki érte a Liquidmetal Technologiesnak.

Ha kiváncsiak vagytok, milyen is pontosan ez a fém, álljatok fel, és ballagjatok a szekrényetekhez. Nyissátok ki az iPhone 3G vagy 3GS (esetleg iPad 3G) dobozát, és csodálkozzunk rá a SIM-kártya-kiszedő bizbaszotokra.

A teszt tehát már valójában több mint két éve tart, álnokul becsempészték az új fémet a nappalinkba, a most meghirdetett állások alapján pedig már biztosra vehetjük, hogy az atomszerkezet a nindzsa-főúr kedvét is elnyerte, úgyhogy jöhetnek a pattogós, ám ellenálló és ultrakönnyű MacBookok, vagy nem tudom.

update: ahogy Lőry kollága is megjegyezte, a Reghardware szerint csak a USA területére szállítottak Liquidmetal SIM toolt, ezek szerint ha mi Európában vagy Ázsiában jutottunk hozzá a készülékhez, akkor egy szokványos acélötvözetet kaptunk.