Nem aprózta el Paul Allen, csaknem az egész internetes bagázst beperelte szabadalomsértés miatt, szerinte az AOL, az Apple, az eBay, a Facebook, a Google, a Netflix, az Office Depot, az OfficeMax, a Staples, a Yahoo és a YouTube is olyan funkciókat használnak, amiket ő már több mint tíz éve levédett.

A Microsoftot véletlenül nem perelte be Allen, aki 1975-ben Bill Gates-szel alapította a redmondi vállalatot, de elhagyta azt 1983-ban. A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott, így nem tudni, hogy ők licenceltek-e szabadalmakat Allen cégétől.

A szabadalmak olyan lehetőségekről szólnak, mint a böngészőben való navigálás, hírek olvasása, valamint a felhasználó értesítése olyan webtartalomról, ami esetleg érdekelheti őket. Két szabadalom a hirdetésekben alkalmazható figyelemfelkeltésről szól.

A Google és a Facebook képviselői dicstelennek tartották a kezdeményezést, az Apple szokása szerint nem nyilatkozott az ügyben.

Azt kizárhatjuk, hogy Paul Allennek elfogyott volna a pénze, a Forbes márciusi vagyonfelmérése szerint az üzletember a világ 37. leggazdagabb embere, 13,5 milliárd dolláros vagyonnal.