Oké, az eddig biztos, hogy az iPodokhoz valamilyen szinten hozzányúlnak, és a meghívókon látható gitárból állítólag arra lehet következtetni, hogy az esemény az Apple teljes, zenékkel foglalkozó oldalát érinti. Mi más lehet még a tarsolyban, mint az új iTunes.

A Lala.com felvásárlása és bezárása óta arra várunk, hogy az Apple felfedje a kártyáit, hogy akkor lesz stream szolgáltatás a music store-ban, vagy sem. A szerdai egy remek alkalom, hogy ezt megtudjuk, ha vesszük a fáradságot, és őszinte érdeklődést tettetünk annak ellenére, hogy még mindig nem látjuk, mikor lesz magyar iTunes Store.

Peter Kafka a Media Memótól azonban jól értesült, úgy tudja, az Apple egyelőre nem tudott megállapodni a nagy kiadókkal a streaminggel kapcsolatban. Kafka szerint így is lesz iTunes update szerdán, de inkább közösségi megoldásokban kell gondolkodni.

A szakértők egy könnyű, webalapú iTunes Store-ra számítanak, ahol a felhasználók megoszthatják egymással a zenei ízlésüket (nem a dalokat). Itt is lehetne azonban dalokat vásárolni (ajánlom nekik, hogy nekünk is lehessen), Twitter- és Facebook-támogatást is kapna a cucc.

Egyesek tovább mennek, és vezetéknélküli szinkronizációra is számítanak az egyes Apple-eszközök között. Mondjuk ha az Apple eddig fázott a wifis szinkronizálástól, nem látom be, most miért gondolná meg magát.