Komolyan meg vagyok zavarodva, mióta olvastam Kaprinay Zoltán levelét. Annak idején ő készített exkluzív videótesztet nektek New Yorkból az iPadről, remek kapcsolatainak hála viszont folyton értesül a nemzetközi helyzetről is. Egy ilyen ionizált információáramlás részeként jutott el hozzá a hír, miszerint Szlovákiában péntektől meg lehet vásárolni az iPhone 4-et.

Nem pletykáról van szó, északi szomszédunk hivatalosan is bejelentette, hogy holnaptól indul a forgalmazás, konstrukciótól függően 29-329 euró közt mozognak a 16 gigabájtos, 129-409 euró közt a 32 gigabájtos modellekárai, és rövidesen megismerjük a kártyafüggetlen mobilok árazását is.

De nemcsak a szlovákok jártak jól, a cseheknél is megvehetitek péntektől a mobilokat, igaz, jóval drágábban, mint a szlovákoknál.

Magyarországról semmi hír. Két nappal ezelőtt még úgy tűnt, hogy szeptemberben is kimaradunk, az Apple legalábbis információim szerint semmilyen kommunikációt nem folytatott a magyar szolgáltatókkal. Ez pedig nyilvánvalóan azt jelenti, hogy nálunk nem lesz holnaptól kutyagumi se.

Azóta persze lehet hogy volt egy hívásuk, valami ilyesmi:

Hy, I'm Steve. iPhone 4 in da house. Friday. Yep.

beep beep beep...