Csak emlegetni kellett a Mac OS és az iOS integrációját, máris újabb bizonyíték került elő arra, hogy az Apple nagyon is ebben gondolkozik. A levédett szabadalom a "beviteli módok közötti váltás" nevet kapta, és egy olyan iMacet mutat be, ami a hagyományos, egeres (bocsánat, Magic Trackpades), billentyűs megoldásról a döntés-elforgatás hatására átváltana az érintőképernyős beviteli módra.

A dolog nemcsak arról szól, hogy a mozgatás hatására bekapcsol a touchscreen funkció, az egész operációs rendszer megváltozna, valószínűleg az iOS egy integrált UI-ját kapná meg a rendszer, az egyszerűbb, nagyobb ikonokat, és a gesztusvezérlést megkönnyítő lehetőségeket.

A szabadalom a laptopok touchscreen-módra történő átváltásáról is szól, a terv szerint a kijelző itt elforgatható lenne, és ráfeküdne a billentyűzetre. Ekkor váltana át az operációs rendszer a másik júzer interfészre.

Megkérdeztünk egy dizájnert, mit szól a dologhoz, szerinte akár jó is lehet ez a beviteli mód, ha könnyű lesz forgatni, és lehet majd digitális tollal írni rá, de a mostani 2427-es iMac súlyával nehéz elképzelni egy ilyen könnyen hajtogatható, kézre álló eszközt.

Nem beszélve arról, hogy megtámasztás nélkül a kezünk milyen kevés ideig bírja ki, az iMacből kihajtható könyöklőt meg nehezen lehetne úgy kivitelezni, hogy Steve Jobs és Jonathan Ive ne egyszerre hányja el magát a látványától.