Folyton azt kérditek, mikor érkezik meg a 4-es modell Magyarországra, én meg csak annyit tudok válaszolni, hogy nem tudom. Egy idő után azonban elértek egy kritikus szintet a kérdések, azért úgy döntöttem, nyomást gyakorlok a különböző információs csatornáimra, hogy böfögjenek már ki valamit. Kiböfögtek: a szolgáltatók sem tudják.

Az a nagy helyzet, hogy jelenleg senkinek sincs lövése arról, mikor jön az iPhone 4-es Magyarországra, egyszerűen azért, mert az Apple nem kommunikál kifelé. Nemcsak velünk, júzerekkel nem állnak szóba, de a szolgáltatókkal sem, azoknak is az információmorzsákat kell összecsipegetniük, hogy legyen valami elképzelésük az együttműködést illetően. Jelenleg egyetlen dolgot lehet tudni hivatalosan: a T-Mobile biztosan árulni fogja a készüléket, de hogy mikortól, rejtély. A Vodafone nem erősítette ugyan meg, de biztos forrásból tudom, hogy szintén árulja majd az iPhone 4-est. Tudni lehet továbbá, hogy még 2010-ben megkezdik a forgalmazást, a többi azonban néma csend.

A Telenorról még kevesebb az infó, elvileg náluk is kapható lesz a mobil, ez a szivárogtatás azonban már kevésbé biztos forrásból származik, mint a vodafone-os.

Abban többnyire egyetértettek a forrásaim, hogy a szeptemberi premierre egyre kisebb az esély, de a legtöbben azt is kétségbe vonták, hogy az Apple novemberig várna a bevezetéssel. A legvalószínűbb időpont tehát most az október. Ha többet tudok, jelentkezem.