Amerikában elképesztő sikere van az ilyen back to school-akcióknak, a gyártók ronggyá akciózzák magukat, és időnként egymásnak is esnek.

Most a Dell pécézte (érted: pc-zte, hahaha!) ki magának az Apple-t, weboldalára ugyanis kirakott egy összeállítást, amiből kiderül, hogy az összes Mac egy túlárazott szar.

Almát az almával, mondja a lap, és első látásra valóban úgy is tűnik, hogy a 949 dolláros Dell Studio 15 pont ugyanazt tudja, mint a 2199 dolláros MacBook Pro (akció nélkül egyébként 1350 dolcsi a Dell ára), jobban megnézve azonban már látszik a különbség.

Például, hogy a Studióban 1,73 gigahertzes csip van, a MacBook Próban meg 2,66 gigahertzes. Lehetett volna olyan Apple-gépet is választani, ami teljesítményben már inkább megfelel konkurensének, a 2,4 gigahertzes Core i5-össel adott 15-ös MacBook Pro például már csak 1800 dollárba kerül, de nyilván egy ekkora különbség kevésbé mutatott volna jól az oldalon.

Aztán azt is sikerül elhallgatni, hogy a Dell a jó hardverrel felszerelt, de alsókategóriás gépét küldte versenybe az Apple csúcsgépével szemben, amin az alumíniumburkolattól kezdve a jóminőségű kijelzőn át a világító billentyűzetig egy rakás kényelmi szolgáltatás várja a vevőket.

Ezek persze dollárra nehezen lefordítható dolgok, szóval akkor legyen az, a Mac drágább, a Dell olcsóbb. Mindez persze a használat minden egyes percében érezhető lesz, de akinek másra kell az az ezer dollár, az valóban jobban teszi, ha a Dell mellett dönt, csak ne mondják már azt, hogy ugyanazt kapjuk sokkal kevesebbért, mert ez egyáltalán nem igaz.