Hát csak azért, mert a Wall Street Journal szerint az évtized negyedik legjobban kereső vezérigazgatója, szerintük tíz év alatt Jobs 749 millió dollárt keresett. Persze nem a rendes fizetésével, ez ugyanis pontosan évi egy dollár.

Persze nem az alapfizetés nyom leginkább a latban a cégvezetőknél, juttatások, bónuszok, igazgatótanácsi tagságok, osztalék és részvényopciók színesítik a bevételt.

További érdekesség, hogy az idei Forbes-listán Steve Jobs 5,5 milliárd dolláros vagyonnal szerepel, míg tavaly csak 3,4 milliárddal vették fel. Így mondhatjuk, hogy 2,1 milliárdot keresett egy év alatt, persze ez nem igaz. A WSJ bizonyára jobban árnyalta a képet, amikor tíz év vezetői keresetét számította ki.

A lap szerint a legjobban fizetett vezető Larry Ellison, 1,84 milliárd dollárral, második Varry Diller áll 1,24 milliárddal, a harmadik Ray Irani, az Occidental Petroleum Corp. energetikai társaság vezetője.

A lap szerint nem jó trend, hogy a vállalatvezetők juttatása és a vállalat sikeressége sokszor nem áll arányban egymással. A részvényopciós megoldást pedig azért bírálják, mert csak rövid távon teszi érdekeltté a vezetőket a sikerességre.