Ezt is megéltük, felbukkant az App Store-ban az iWiW. Pont három napja kerestem rá, amikor egy rendszerüzenetre kattintva képtelen voltam eljutni a közösségi oldal megfelelő bugyrába, de akkor még nem volt az App Store-ban, amin meglepődtem. Főleg, hogy kész tragédia volt az iWiW webes verziójának mobil-kompatibilitása.

Alapértelmezettként a telefonokhoz készített verzió töltődött be iPhone-on, ami nem volt jó semmire, ráadásul a mailben kapott linket követve először a bejelentkezőoldalhoz jutottunk el, majd a login után a főoldalra kerültünk, de sosem bukkantunk rá a levélben kapott hivatkozásra. Ha bejelentkezés után visszatértünk a Mailbe és megint a linkre böktünk, akkor ismét a login-oldalon voltunk.

TRAGÉDIA!

Az sem sokat segített, ha előcsalogattuk egy linkkel az iWiW eredeti verzióját, mert az meg bosszantóan lassú volt a mobilon, persze tudom én, hogy ez igaz lett volna akkor is, ha pc-ről nézem a közösségi oldalt, de most itt az alkalmazás, ami elvileg megoldja a bajokat.

Elvileg, mert gyakorlatilag pont olyan béna lett, mint az oldal mobilos verziója, vagy mint maga a szolgáltatás.

Sikeres belépés után például, amikor már látom az ismerőseimet, megesik, hogy üzenetet kapok, ami azt állítja, hogy a belépés sikertelen volt. Ha mégis minden rendben megy, elég gyakran kifagy a program. Ezután nem az van, mint a Facebooknál, hogy az ikonra kattintás után megint látunk mindent, ki kell várni, amíg a program megint bejelenti magát, ami valamivel hosszabb ideig tart, mint a külföldi konkurensnél.

De ha minden rendben megy, akkor sincs minden rendben: az app ugyanolyan lassú, mint általában az iWiW, a rendszerüzeneteket, alkalmazásokat továbbra sem látjuk, a főoldalon nézelődve a webes verziónál hangsúlyosabb helyre került üzenőfalat átolvasva rájövünk arra, hogy ez mennyivel feleslegesebb, mint a Facebookon, és úgy általában nem értjük, hogy mi szükség az iWiW-re a jobban használható amerikai testvér mellett.

Persze van erre válasz, sok barátunkat csak itt találjuk meg, szóval egyfajta telefonkönyvként még mindig lehet használni, és most már az iPhone-on is valamivel egyszerűbben elérjük az adatbázist (ráadásul annak kameráját is használhatjuk a hírfolyam feltöltéséhez), de nem állítanám, hogy az indokolthoz képest jelentős késéssel kiadott alkalmazás jóságától elrobbant az agyam.