Nyilván sokan gondolják úgy, hogy szuper lehet a világ egyik elitcsapatában dolgozni, de nem árt tudni, hogy azért nem minden úgy történik Cupertinóban, ahogy kívülről látja az ember.

A legfontosabb információ, hogy két Apple van: az egyik a massza, a másik azoknak a szupernindzsáknak a gyűjtőhelye, akik közvetlenül Szecskamesterrel dolgoznak együtt.

Márpedig masszának lenni az Apple-nél sem jó, mondta el Chad Little, a vállalat korábbi alkalmazottja, aki szerint ebben a közegben hónapok mennek el tanácskozásokkal, és eközben alig-alig látszik némi haladás. Ha valaki szeretné, hogy a projektje nagyobb hátszelet kapjon, érdemes magát Steve-et megkeresnie. "Ha a CEO segít, valószerűtlenül rövid idő alatt megvalósul az elképzelés, akár már aznap. A legjellemzőbb munkamenet mindenesetre a hónapokon át húzódó szorgalmas feladatmegoldás, aminek a vége mindig ugyanaz: egy őrült hét, amikor éjjel-nappal a projekt befejezésével foglalkozol, szünet nélkül".

Little szerint erre azért is van lehetőség, mert az Apple egyike annak a kevés vállalatoknak, amelyiknél az alkalmazottak szinte vallásos révületben dolgoznak, és képesek mindent e mögé rendelni.