Alapvetés: iPhone-t két generációként cserélünk, kivéve, ha annyi pénzünk van, hogy mindegyik modellt megvesszük, vagy ha annyira csalódunk a készülékben, hogy egy másik gyártó termékével vígasztalódunk. Máskülönben viszont kétévente van annyi változás az iPhone-nál, hogy érdemes legyen egy nagyobb összeget rászánni a cserére, ez többé-kevésbé az elfogadott nézet és gyakorlat világszerte.

Megfigyelés: most kétéves az iPhone 3G-m, és korábban is több furcsaságot sikerült már megfigyelnem, a készülék működése az utóbbi hetekben (és főleg a 4-es modell bejelentése óta) azonban kimondottan tragikus lett. A belassulás fel sem fogható: ha keres valaki, és én el akarom húzni a hívást aktiváló csúszkát, az meg sem mozdul, nem reagál, majd egy három-négy másodperces szünet után grafikai megjelenítés nélkül kattan egyet, és a hívó fél már vonalban is van. A csúszka meg sem mozdul, el tudtok képzelni ennél borzasztóbbat?

A programok működése szintén megváltozott: a SoundHound például olyan lassan indul el, hogy mire mintát venne, véget ér a rádióban a dal, és én sosem tudom meg az elődadó és a dal címét (mondjuk az előadónál elég lenne a név is).

A Tethering váratlanul eltűnt, usb-n nem, csak bluetoothon át működik.

A Home-gombra sokszor csak másodszorra, harmadszorra reagál a készülék, akkor viszont mind a három korábbi gombnyomást végrehajtja: a kezdőképernyőre ugrik, aztán át a keresőhöz, majd vissza a kezdőképernyőre.

De mondok durvábbat: Ádámnál is elkezdtek hibák jelentkezni az elmúlt pár hétben, a mobil lelassult, időnként eldobja a tetheringet, furcsán, sőt HÜLYÉN viselkedik, szerintünk direkt.

Állítás: annak idején Steve Jobs beszélt arról, hogy van egy bazi nagy piros kapcsolójuk, azt ha megnyomják, a távolból is képesek letiltani programokat az összes iPhone-on, hogy megvédjék azok biztonságát az App Store-on véletlenül átengedett kártékony kódokkal szemben.

Szerintem azonban Jobs Palo Alto-i házában, a pincében, a feldarabolt és elásott Windows 1.0-ás dobozok és screenshotról nyomtatott Google-kezdőképernyők mellett, egy 10.6.4-jegyű kombinációval zárt trezorban van egy még titkosabb gomb is, egy szürke, kiharapott alma-alakú. Azt ha megnyomják, aktivizálja magát egy program az összes, kétévesnél idősebb iPhone-on, majd elkezdi felzabálni a készülék erőforrásait, hogy így vegyen rá minket a cserére.

Állítólag pár hete, a Keynote után látták Jobsot a pincéjében matatni.

Állítólag amikor feljött a felszínre, olyan arcot vágott, mint aki nemrég megnyomott egy titokzatos gombot.