A Cisco weboldalán bukkant fel a hír, miszerint sikerült a cégnek megállapodni az Apple-lel az iOS név licencelésére vonatkozóan. A Cisco ugyanis már két évtizede használja az IOS elnevezést (nagybetűvel), ugyancsak egy operációs rendszer megjelölésére.

Az átnevezésnek az Apple részéről nem volt más értelme, mint egy új fejezetet nyitni az operációs rendszereinek történelmében: már négy különböző telefon van a piacon, valamint iPadek és iPod touch-ok generációi sorakoznak a kezekben, kellett valami, amivel lezárnak egy korszakot: ezentúl lesznek iOS és iPhone OS kompatibilis készülékek. Ezzel is kifejezik, amit Jobs mondott a keynote-on: a 3GS és az iPhone 4 között nagy a szakadék, akkora forradalomnak érzi a mostanit a vezér (az iPhone 4 és az iOS 4 együttese miatt), hogy el kellett különíteni a verziószámok rendszerétől.

A Cisco és az Apple megállapodása egyébként már rutinszerűen mehetett, 2007-ben ugyanis már találkoztak az iPhone elnevezés miatt, akkor még a keynote-ot per, majd egy hónap múlva megállapodás követte.

Az iPad nevet pedig a Fujitsutól vásárolta meg az Apple. A nevek elé kanyarított i tehát sokba van Steve Jobsnak, pedig annak idején nem is tetszett neki Ken Segall javaslata az iMac nevére. Ő inkább a Mac Man elnevezésre szavazott. Később iMac néven kerültek forgalomba a gépek, de a névadó még csak nem is értesült róla, hogy a despotikus nagyúr végül elfogadta az i betűs nevet. Azóta is bőszen használja.