Nem állítom, hogy az én kezem, igazából nagyon szívesen írnék már ma egy ilyen postot, sajnos a júliusi megjelenés napjáig legalább várnotok kell. Sokkal tovább viszont ígérem, hogy nem.

Mindenesetre a WWDC-n a kiváltságosak tapizhatják a telefont, és ők beszámolnak az élményről, amiket átnéztem. A Fox News újságírója például 45 percig fogdosta a telót, és egy böszme wow-val tudta kifejezni az érzéseit. A Retina Displayről annyit mondott, hogy a legszebb mobil kijelző, amit valaha látott, nem is lehet látni a pixeleket, és hogy a telefon 3G-s hálózaton vetélytársa a Sping 4G-s hálózatán próbálkozó HTC-nek. Mondjuk ezt más telefonon is tapasztalni lehetett korábban, de ugye a történetben az az érdekes, hogy az új iPhone fémkerete az antennarendszer része, összekötve a kellemeset a hasznossal, vagyis a szép formatervezést a jobb antennavétellel. Jó volna látni, pontosan mennyire hasznos - tegnap ugyanis meghiúsult a wifis teszt a keynote-on, mivel több mint ötszáz Mifi és wifis készülék lógott az előadó routerén (több száz Mifis cucc is volt az előadóteremben egyébként), és az egyetlen megoldást abban látta a vezér, ha megkéri a közvetítő újságírókat, ne tegyék. Mondanom sem kell, nem sikerült a terv.

A sebességről még annyit, hogy sokkal gyorsabban lehet például fotókat készíteni, mint a 3GS-sel, és az alkalmazások is gyorsabban nyílnak meg, mint a korábbi készüléken. Kétszer gyorsabb azonban biztosan nincs, de még 1,8-szor sem, hiszen akkor már elhangzott volna a twice as fast a keynote-on.

A két mikrofonos rendszer állítólag nagyon korrektül elválasztja a háttérzajt a beszédtől, Clayton Morris kipróbálta egy hangos teremben:

Minden tesztelő megegyezett abban, hogy elképesztően vékony a készülék, a 3GS dagadt kacsának tűnik mellette. Olyasmi lehet, mint amikor egy iPhone után egy iPod touch-ot veszel a kezedbe. Az Engadget a sokkoló jelzőt használta.

A videotelefonálás így megy:

 

A kamerák között beszélgetésközben is lehet váltani. Az iOS4 kényelmes, a telefon úgyszintén, nagyjából mindenkinek instant get. Egyetértek velük.