Meglepetésember lehet a WWDC-na a Microsoft ezére is, a legújabb pletykák szerint ő tarthatja majd a Visual Studio 2010 bemutatóját, amivel natív iPhone és iPad alkalmazásokat lehet majd készíteni.

Már féltünk, hogy az idei eseményen az iPhone nagyjából teljes specifikációjának és az új dizájnjának kiszivárogtatásával kevés lesz a meglepetés, Steve Ballmer mindenesetre az lehet. Úgy gondolom, egyfajta gesztus is lenne részéről ez a megjelenés, jópofizhatna egyet Jobs-szal, erősíthetné a két cég között a pletykák szerint egyébként is egyre erősödő barátságot.

Egyben lejátszhatnák ezt a mindenkit lázban tartó dilemmát, hogy akkor most melyik cég erősebb, a részvények összértéke alapján vezető Apple, vagy a 33 százalékkal több profitot termelő Microsoft (Ballmer szerint egyébként a nyereség és az új termékek számítanak, ez utóbbival kapcsolatban érdemes elolvasni ezt az összefoglalót Ballmer tíz évéről).

Ideje elásni a csatabárdot. Van közös ellenség (a Júdeai Nemzeti Front!). A Google legalábbis sokkal több borsot tört mostanában az Apple orra alá, esetleg egy közös támadás?

update: a Microsoft twitteren üzente, hogy Ballmer nem beszél a konferencián, thx Zozo2001hu