Most már szinte menetrendszerű, hogy az első szériákkal mindig valamilyen baj van, persze aki ebből arra következtet, hogy az inteles idők óta megbízhatatlanok a Macek, az téved: most egy negyedév alatt több gépet ad el az Apple, mint a PowerPC-s időkben egy teljes év alatt, a vásárlók is jobban hallatják a hangjukat, főleg ezért lehet több meghibásodásról tudni, mint korábban.

Persze ez még nem ok arra, hogy ne számoljunk be róluk: mivel most a MacBook Prók frissültek, azoknál mutatkoznak a hibák. Egyik olvasónkat, mzsombit is érinti a SATA-vezérlővel kapcsolatos gond. Ennek a legismertebb tünete, hogy alvásból ébredés után vagy fél percig strandlabdázik a gép, mire magához tér, ami a legidegesítőbb időtöltések egyike az univerzumban. A szokásos hibajavítások egyelőre nem oldották meg a problémát, valószínűleg az fennáll majd, amíg az Apple ki nem ad egy MacBook Pro-update-et.

A másik gond főleg a Core i7-essel szerelt laptopokat érinti: a gép egyszerűen kifagy, méghozzá olyan tragikus hirtelenséggel, hogy még hibaüzenetet sem küld, csak kimerevedik a kép, aztán vége mindennek. A MacBook Prók hetente többször is képesek produkálni ezt a jelenséget, ami a gyanú szerint a grafikus gyorsítóval függ össze, mint azt már megszokhattuk.

Mindenesetre aki most vett 360-692 ezer forintért gépet, azt bizonyára bosszantja a két hiba.