Az Adobe-nál nagy lehet a baj, már valószínűleg a Bibliát vették elő, hogy visszavágjanak valahogy a makkegészséges, ezért aztán kötekedő Steve Jobs Flash ellen irányuló kampányára. Az Újszövetségben pedig megtalálták a választ: szeretettel válaszolnak mindenre.

Na azért mindezt azután, hogy elküldték néhány hete a picsába az Apple-t, valószínűleg közben meggondolták magukat. Az Adobe.com-on - és más site-okon - láthatjuk, ahogy a vállalat piros szívekkel jelzi, miket szeret. Szereti a webet, a Flasht és a HTML5-öt is, és persze a választás lehetőségét. Egész addig, amíg a legtöbben őket választják, feltételezem.

Ez utóbbi valójában az üzenet lényege. Ne öljetek meg. Essen meg rajunk a szívetek. Egy kis cégtől ez az üzenet a gyengeség kimutatása lenne, de az Adobe pont akkora, hogy véletlenül sem merül fel ilyen gondolat.

Nekem mondjuk őszintébbnek tűnt az akarattalan kirohanás korábban, de ha véletlenül bejön a dolog, és erre haladnak a marketingháborús frontvonalak, arra kíváncsi leszek. Neohippik feküdjenek a fűben a neonszíves óriásplakátok alatt jövőre!

És most kíváncsi leszek a Szilícium-völgy egykor legnagyobb hippijének válaszára.