A pc-sek által a végletekig védett Slate ugye a Windows miatt eleve bukásra volt ítélve, amit csak akkor ismertek el a rajongók, amikor már a HP is belátta, hogy szarból nem lehet várat építeni. Nem a Windows 7-re gondolok általában, hanem a Windows 7-re tabletkörnyezetben.

Úgy tűnt, a HP megértette a piac szavát, amikor a Palm felvásárlása után kukázta az egész projektet. Nem kellett nagy fantázia ahhoz, hogy lássuk magunk előtt, ahogy a Pre remek operációs rendszere, a WebOS felmászik a HP tabletjére, hogy a kettő együtt ütőképes csapatot alkotva végre valódi fenyegetést jelentsen az iPadnek.

A felvásárlás után még úgy gondoltam, legalább egy évnek kell eltelnie a piacképes modell premierjéig, a HP-nél azonban felpörgethették a fejlesztéseket, mert a hírek szerint a készülék már idén ősszel piacra kerül. Állítólag a Hurricane-kódnevű termékkel kapcsolatos munkák gőzerővel folynak, szóval akár még tartható is lesz az ütemterv.

Fél év azonban nagyon kevés. Gyanítom, hogy főként a Slate hardverét fogják felhasználni (persze a processzort lecserélhetik valamilyen ARM-rendszerre, de a ház, a kijelző, akkumulátor és a többi maradhat), és azon sem lennék meglepve, ha a Palm már csiszolgatta volna egy ideje a WebOS tabletekre szánt változatát, így most kevesebb vele a meló, mintha nulláról indultak volna.