Apple az iPad SDK-val egyidőben az Apple az iPhone-os VoIP-hívásokat 3G-n is engedélyezte, így a hasonló szolgáltatásokat kínálók már múlt hét elején elkezdtek lecsapni a kínálkozó lehetőségre. Az AppStore-ban fontos, hogy első legyél, mert ha megfelelő szolgáltatást nyújtasz, nem fognak törölni a telefonról.

A Skype azonban az előző mondat első felét távolról sem érzi követendő példának, így a második felét célozta be. Állítólag.

Ugyanis egyáltalán nem egyértelmű a kiadott közleményből, hogy mégis miért nem frissült még mindig a Skype, miért nem képes 3G-s VoIP-hívásokra, ahogy arra sem, miért nem adtak még támogatást a Bluetooth headsetekhez, noha az az iPhone OS 3.0 óta lehetne, és miért nem használják az egy ideje már szintén működő push notificationt, ami az egyetlen módja, hogy a program futtatása nélkül tudj róla, ha éppen hívnak.



Noha még mindig alapvető funciók hiányára panaszkodnak a felhasználók - már ha vannak még -, a szövegben komoly fejlesztésekről beszélnek, amik elkészülését nem lehet napokban mérni. A legjobb elérhető hangminőséget kívánják nyújtani, hogy a 3G-s beszélgetés kristálytiszta, nadrágbavizelős élmény legyen. Ez a nézet nem új, az AppStore-ban 8 dolláros 3G-s VoIP alkalmazás is van, ők pedig pont a hangminőségre hivatkozva kérhetnek pénzt.

Ezenkívül a Skype vizsgálja a lehetőségeit az iPaden is, szeretnének azon is megjelenni, de a fent vázolt szolgáltatási színvonal erre nem biztos, hogy elég lesz. Egyelőre csak a neve van meg a Skype-nak, nem vagyok biztos például abban, hogy az Apple-related részleg nem ebből az egyetlen csávóból áll, akinek meg egész nap csak annyi a dolga, hogy fölényesen vigyorogjon.