almalé és kungfu Rólunk

Kibelezték az iMacet

Szeretjük az iFixitet, mert megmutatja, hogy a szép lehet még szebb: az új iMacbe szerelmes vagyok, a négymagos csúcsmodell ára szerintem szuper lett, és annyi remek funkció, képesség került a gépbe, hogy komolyan elgondolkoztam a megvásárlásán (persze közben a laptopcsere még mindig nem lefutott ügy).

Mielőtt elszánjuk magunkat, jobb, ha körülnézünk belül, ami az iFixitnek hála nem kerül több százezer forintunkba.

Hát nem gyönyörű?



Még mindig jobb az OS X a Windowsnál

Majdnem egyszerre került piacra a Windows 7 és a Snow Leopard: régóta nem volt ennyire aktuális a Microsoft operációs rendszerének és az OS X-nek az összehasonlítása. Főleg, hogy most már ugyanazon a hardveren is futtatható a két program, szóval tényleg lemérhető, hogy melyik a jobb.

Erre szokták mondani, hogy melyik-mire ugye, de én ebben nem hiszek. Vannak ugyan a periférián olyan felhasználók, akiket az alkalmazási terület rákényszeríti valamelyik platformra, de a középen élő óriási többségnek valójában tök mindegy, hogy melyik rendszert használja. Netezni, zenét hallgatni, képeket nézni, videót vágni mindegyikkel lehet, már csak az a kérdés, milyen minőségbe, milyen tartalékok mellett.

Tovább olvasom


Le az óra-visszaállítással!

Csak gondolkozom
Hosszabb alvás hétvégén
Több, mint a napfény?



Az Apple beszól az új Windowsnak

 Na elkezdődött, itt az ellencsapás: a Microsoft végre elkezdett dolgozni, és Windows 7 néven egészen használható operációs rendszert tett le az asztalra, amire az Apple válasza az itt látható két reklámfilm:

Korábban már írtam arról, hogy nem forgatni, hanem dolgozni kéne, mert a Mac OS X előnye már közel sem akkora, hogy ugyanazzal a lendülettel lehessen gúnyolódni a Windowson, mint korábban. A Tiger egyértelműen jobb volt, mint az XP, a Leopard, mint a Vista, a Snow Leopard viszont már nem ver rá mérföldeket a 7-esre: hogy pontosan mekkora is a különbség, arról nemsokára írok egy postot az Appleblogra.

Szerencsére a reklámok nem lettek olyan gúnyosok, mint amire számítottam, ezzel együtt sem a mostani a legerőteljesebb lépés az Apple részéről a már említett okokból.

Az egyik reklámban arra hívja fel a vásárlók figyelmét a kaliforniai cég, hogy a Microsoft már sok Windowsra mondta, hogy az megszabadít majd a korábbi verziókra jellemző hibáktól, ám ezek az ígéretek beváltatlanok maradtak. A másik meg arra ösztönzi a vásárlókat, hogy ha már úgyis váltanak, inkább Macintosht vegyenek, hiszen az almás gépekkel a legelégedettebbek a felhasználók.



A Psystar 50 dollárért árulja a hackintosh-készítő alkalmazását

Egyszerű, bárki által könnyen elsajátítható megoldást kínál a klóngyártó, aki a folyamatban lévő per ellenére igencsak aktív. Az új termékük, a Rebel EFI nevű program pedig nagyobb sikerre számíthat mint eddig bármi, amit a cég árult. 38 mozdulattal ugyanis bárki feltelepítheti a Snow Leopardot egy Intel Core 2 Duo, Core 2 Quad, Core i7 vagy Xeon (Nehalem) procival szerelt pécére.

Ugyan a progi majdnem kétszer annyiba kerül, mint maga az operációs rendszer, nagy sikerre számíthat, hiszen a hackintoshozás rejtelmei iránt nem annyira érdeklődők is kipróbálhatják a Mac OS X-et. A programnak ingyenes változata is van, de ez kevesebb hardvert támogat, és csak két óráig működik, szóval értelme nincs sok.

Úgy érzem, hogy nemsokára óriási csata következik az Apple és a Psystar között, hiába adta be mind a két fél a bíróságra a tárgyalás mellőzésének kérelmét. Ezzel a lépéssel a Psystar nemhogy meghúzta a macska bajszát, de egy háromméteres nekifutás után jobb lábbal fejbe rúgta. Metaforikusan, persze.




süti beállítások módosítása