almalé és kungfu Rólunk

Garancián túl javítják a repedt MacBookot

Van ez a jópofa kis típushibája a MacBooknak, mondjuk úgy, hogy találkoztam már olyan tulajdonossal, akit nem érintett a probléma. Arról van szó, hogy a kijelző körüli kereten van két vízszintes csík, kitüremkedés, ami úgy megüti a laptopnak azt a részét, amin többnyire a tenyerünk, talán maga a hüvelykujj távolító izom (opponens pollicis muscle) pihen, hogy az egy idő után bereped. Valahogy így:

Tovább olvasom


Huszonöt éves a Mac, egy éves az Appleblog

Na jó, egyik esemény sem pontosan a mai napon van, az Apple Macintosh számítógépei tegnap voltak negyedszázadosak, az Appleblog pedig három napja volt századszázados, ugyanis a "Rózsaszín iPod nano, juhé!" című post január 22-én jelent meg.

Nem tudnám eldönteni, melyik volt nehezebb: huszonöt évig fejleszteni számítógépeket, vagy egy évig szerkeszteni az Appleblogot. Az Apple-nél ugyanis több ember dolgozik, ezért sokkal könnyebb lógniuk a munkából, ráadásul nekik van hétvégéjük is, az Appleblog 685 postja viszont az év háromszázhatvanöt napján egyenletesen oszlott el. Íme az első Mac-stáb:

Íme az Appleblog stábja:

Könnyebb volt az Apple dolga azért is, mert sok termékkel könnyebben fenn tudtak maradni a piacon, míg az Appleblog csak önmagára számíthatott a túléléshez. Íme a Macintosh-termékvonal:

Íme az Appleblog-termékvonal:

Az egy éves születésnap alkalmából megköszönöm nektek a kitartó és fáradhatatlan érdeklődést, durranjon a pezsgő, csin-csin.
 



A Palm visszaszólt az Apple-nek

Mint korábban már említettem, a negyedéves konferenciahíváson Tim Cook élesen fogalmazott az iPhone ötleteinek nyílt lopásaival kapcsolatban. Amikor megkérdezték tőle, vajon a Palm Pre-re gondol-e, így válaszolt:

Nem egy bizonyos vállalatról, hanem általánosságban beszélek. Szerintünk a versenytársak jót tesznek nekünk, jobbá válunk tőlük. De nem engedjük, hogy a szellemi termékeinket ellopják. Minden lehetséges módon harcolni fogunk ez ellen. Nem tudok ennél világosabban fogalmazni.

A Palm a CES-en mutatta be a Pre elnevezésű multitouch mobilját, ami ugyanazt a kétujjas zoomolást alkalmazza a böngészőben és a képeknél, mint az iPhone, pedig ez levédett ficsör. A saját fejlesztésű OS és az egyéb hasonlóságok valószínűleg kevésbé lennének perdöntően az ügyben.

A Palm részvényei 3.4 százalékot estek Tim Cook általános fenyegetésére (képzelem mi lett volna, ha kiejtette volna a kaliforniai cég nevét is). Lynn Fox, a Palm szóvivője elmondta, hogy ők is kiállnak a szellemi termékei mellett, és a Palm Pre tizenöt év kemény munkájának eredménye, csak épp másfél évvel az Apple telefonja után készültek el vele. A szóvivő még azt is megemltette, hogy a multitouch-technológia húsz éves múltra tekint vissza.

A Palm vezetői között egyébként volt Apple alkalmazottak is ülnek. Jon Rubinstein korábban a hardverfejlesztési részleg vezetője volt Cupertinóban, Chris McKillop pedig az iPhone-fejlesztésen dolgozott, most pedig a Palm szoftverfejlesztésének vezetője. A szakértők nagy vihart jósolnak, ezer ügyvéd már hegyezi a ceruzáját.



iPoddal fizetett a fuvarért

A Macensteinen jelent meg a hír, miszerint a húszéves Natalie Lenhart komoly bajba került, amikor az út végén hitelkártyáját nem fogadta el a rendszer. Mihammed Islam, a taxisofőr egyből hívta a rendőrséget, akik ki is érkeztek nagy erőkkel, hogy egy meglehetősen szokatlan megoldást ajánljanak a problémára: arra kötelezték Natalie-t, hogy adja oda 140 dolcsis piros iPod nanóját a 49 dolláros viteldíjért cserébe.

Vitának nem volt helye, Natalie odaadta a lejátszót, a taxisofőr meg távozott.

A baj csak az, hogy Islam nem akarja az iPodot. "Mit csináljak vele? Még fülhallgató sincs hozzá", panaszkodott a sofőr az amerikai lapoknak. A furcsa cserére december nyolcadikán került sor, de Islam még mindig nem kapta meg a pénzét, és azóta már a hatóságok is kijelentették, hogy az ilyesféle utasítások ellentétesek az előírásokkal, ezért belső vizsgálatot indítottak.

Izgatottan várom a sztori végét, és egyben örülök, hogy Natalie nem egy 24-es iMackel az ölében utazott a hátsó ülésen.



Utazó iPhone 3.

Tudom, hogy az iPhone főszereplésével indított sorozat koncepcióját nem sikerült elég világosan megfogalmaznom, főleg Amelie kavart be a képbe. A lényeg az, hogy olyan képeket küldjetek be, amit az iPhone-otok készített, alternatív megoldásként (a kertitörpéhez hasonlóan) küldhettek olyan képeket is, amin maga az almalogós telefon pózol egy szép háttér előtt. Választhattok, de az iPhone-nak mindenképpen legyen köze a képhez.

Mai képünket Zolti küldte be, aki Orosháza-Gyopárosfürdőn járt egy hosszú hétvégén, fotós témájául a a havas fákat, a befagyott tavat és a termálfürdőt választotta. A fák absztrakt vonala már-már tipográfiai problémákat vet fel, az emlékeimből egy beöltözött reklámlovag így szól: "Ugyan már, királylány. Én csak az orosházi libamájkonzervekért jöttem."




süti beállítások módosítása