almalé és kungfu Rólunk

Kényszerlopás

Tegnap a Falk Art Fórumon jártam, úgy töltöttem el öt órát a művészeti fesztiválon, hogy legfeljebb ha kettőnek tűnt. Volt szórakoztató árverés többnyire szar képekkel de remek aukcióvezetővel, volt egy rakás kiállítás izgalmas festményekkel, máshol Szurcsik József maga próbálta meg elmagyarázni képei mondanivalóját, és a bútorboltoknak hála szinte dúskáltunk a szebbnél-szebb, 30-as évekbeli Art Deco fotelekben (esküszöm, ezekért még visszamegyek).

Aztán estefelé az egyik galériában koncert kezdődött, nem mondom el, hol, sem azt, hogy kik játszottak, mert a következő pillanatban az ablakomon tör be a rendőrség, és úgy lő cafatokra azért, amit tettem.

Szóval remek kis unplugged-este volt csodás dalokkal, amiket azonnal meg akartam szerezni, ahogy hazaértem.

Alapvetések:

  1. 2009-et írunk, nem vagyok hajlandó a városban bóklászni cd-k után
  2. Az iTunes-on megtalálható a magyar zenekar életműve, 10 dolcsiért már meg is vehetném az albumot
  3. Nem vehetem meg, mert Kaliforniából nézve Burkina Fasóban élek, nem működik az online zenebolt
  4. Épp lopom el torrentről

A mostani egy tökéletes példa arra, hogy ha lenne kényelmes, átlátható, komplex online zenebolt Magyarországon (nemcsak olyan, amire legfeljebb eseti jelleggel regisztrál be a júzer), biztos sokan lennének, akik fizetnének a zenéért. Az évszámra és a lehetőségeimre nézve viszont úgy érzem, az egyetlen lehetőségem a lopás, mert a kényelmemet semmi kedvem feláldozni azért, hogy fizethessek valamiért.

Tessék engem kiszolgálni, aztán akkor lesz pénz.
 



Fake! Kamu! Apple! IV. rész

A sorozaton belül újabb sorozatot nyitok, Szabó Ádám ugyanis egy rakás saturnos képet küldött, és látszik, hogy az üzletlánc valóban nem fukarkodik (hahahahaha) a hamisítványokkal.

Itt van rögtön a MyAudio CL 185, aminek már a neve is felkavaró, inspiráló, szexi. A készülék az iPod nano második generációjának tökéletes koppintása, már ha távolról nézzük, a hamisítványokra jellemző bénább kidolgozás viszont most is garantált. Meg az alacsonyabb ár, aminek hála még ha folyton tönkre is megy a MyAudio, és ezért újat kell venni belőle, még akkor is őrzi ár-érték-arányát kábé a negyedik lejátszóig.

Van benne minden, Fm-rádió, diktafon, lejátssza a videókat, arról viszont nem tudunk semmit, hogy milyen minőségben.

Egyébként meg tök érdekes, hogy Zune-hamisítványt még az életben nem láttan.



Ráncfelvarrás az Appleblogon

Igen, igen, tudom, a dizájn nem a legjobb, aminek köze lehet ahhoz, hogy nagyjából másfél óra alatt készült el 2008. elején. Mivel azóta is ha van szabadidőm, inkább írok, mint tervezek, az Appleblog több mint egy éve ugyanolyan, mint az első nap: van nála szebb is. Cserébe viszont jut elég tartalom, naponta átlagosan három-négy post, ami a jelek szerint sokatoknak elfogadható kompromisszum: egyre többen vagyunk, naponta több mint háromezren olvassátok a blogot, kétezren akkor is, ha nincs Index címlap, és néhányan egészen odáig mentetek, hogy felajánljátok segítségeteket az átalakításban.

Gondolom, mert már nem bírtátok nézni a jelenlegi dizájnt.

A mostani átalakulás valójában csak egy ráncfelvarrás, de Blastának hála valamivel elfogadhatóbban néz ki mától a header.

Ilyen volt:

 

és ilyen lett:

 

Egy kis árnyék itt, egy kis tükröződés ott, egy almalogó amott. Mindez persze nem mentesít engem a dizájnváltási kötelezettségek alól, de ahogy most állnak a dolgok, 2027 előtt nem érdemes ilyesmire számítani.

Ha csak egy profi dizájnernek nem éri meg hirdetésért cserébe valami szépet álmodni ide.

Blastának meg ezúton is köszönöm a segítséget.



Utazó iPhone: Monaco

Világjáró iPhone-unk úgy döntött, fejest ugrik a gazdagok világába, így az útleírások böngészése után Monaco mellett döntött. Gyorkop, az Appleblog olvasója épp arra járt, és mivel ismert néhány gyémánttal kirakott iPhone-t a környéken, akinek bemutathatta hősünket, leugrottak egy kis kaszinóra. Hotel de Paris, Casino, jövünk.

Monaco egyébként a második legkisebb állama a Vatikán után, és a világ legsűrűbben lakott országa. Harminckétezren lakják, ebből kétezer milliomos és ötven milliárdos a becslések szerint. Sokan a gazdagok itt kialakult önkielégítő szubkultúrája miatt, sokan azért költöztek ide, mert öt év után semmiféle adót nem kell fizetni. És mégsem egy Gibraltár (tudom, hogy az is szép, de olyan neve van, mint egy teherszállító hajónak).

A képen is láthatjuk, hogy pofátlanul sok a jacht, a Bentley és az Aston Martin, és akkor még csak a kispályásokat említettem. Jack Nicholson úgy fogalmazott egyszer, hogy Monaco a gazdagok Alcatraza. Nem lehet kijutni innen.



Újítások az új iPhone OS 3.0 bétában

Noha a néhány napja megjelent legújabb, sorrendeben a harmadik béta OS nem ígért drámai változtatásokat elődjeihez képest, van néhány újdonság, amit érdemes megemlíteni. A fejlesztőkhöz eljuttatott operáciüs rendszer újdonságai a Safari, a Push Notification, és több más alkalmazás és szolgáltatás területén jelentkeztek.

Tovább olvasom



süti beállítások módosítása