Folytatom a MacBook Prós rémhíreket, hogy ellensúlyozzam Csaba exkluzív és kellemes anyagait. Így nem kényelmesedünk el annyira.

Egy ausztrál egyetem hívta fel a figyelmet weboldalán a glossy képernyők veszélyeire, szerintük egészségkárosodáshoz is vezethet olyan kijelzők használata, mint ami a MacBook Prókon és a LED-es Cinema Displayen található.



A tükröződés miatt ugyanis könnyen olyan dolgokat is megláthatunk, amiket nem kellene. Olyan problémánk ugyan nem lesz, mint a Tóték őrnagyának (aki kifogásolta, hogy a világ egyik része folyton az ember háta mögött van és nem látja), viszont ha pont a Napot sikerül belebikázni a szemünkbe, az biztosan nem kellemes.

Ez alapján azt lehetne mondani, hogy a glossy screen kábé annyira veszélyes, mint egy mikroszkóp, vagy egy tükör a női táskában, de a kutatók szerint nemcsak a Nappal van baj. Az egész napos használat során káros tükröződések érnek a szemünkbe, ezért gondosan meg kell választani, hol használjuk a laptopokat. Ajánlják, hogy 90 fokos szögben tartsuk, az ablakon húzzuk le a rolót, vegyük le a monitor fényerejét.

Ez a kedvenc részem: a munkabiztonsággal foglalkozó munkahelyi megbízott mellett keresd meg a munkahelyed Facilities Management fénytechnikusát. Higgyétek el nekem, hogy ez Magyarországon eléggé vicces kérés lenne.