Ennél messzebb talán nem is menekülhetett volna Magyarországtól utazó iPhone-unk. Ezúttal Új-Zélandról, a Mt Aspiring National Parkban levő Rob Roy gleccserhez vezető útjáról küldött képet, ahol eFi kezéből integet nekünk.



Általában csak egy képet szoktam közölni, de a másik is olyan jól sikerült, hogy nem tudtam kihagyni. Itt egy napozó iPhone látható "a Moeraki Boulders nevű helyen, ahol a tengerparton hatalmas, közel gömb alakú sziklákat dobált szét a Jézuska".



Jézuska persze nemigen járt arra 1642 előtt, akkoriban találtak rá az óriási szigetre holland hajósok. És hát addig ugye egyetlen földrész sem létezik, amíg az európaiak azt fel nem fedezték, de ebben az esetben amikor ez megtörtént, még több mint száz évig nem tolta senki a pofáját a maorik földjére.

Jézuska valójában csak a 19. században érkezett meg, amikor keresztény hittérítők érkeztek a területre. Viszonylag kevés gyilkolászással átvette a gyarmati teendőket a terület felett a brit korona, szóval úgy tűnik, nyugis egy népség ez.