Új szolgáltatáscsomagot vezetett be az Apple, amiről tegnap részleteket is megtudtunk. A One to One tagság évi 99 dollárba kerül, ezért cserébe Apple-zsenik személyesen foglalkoznak velünk, mentik át az adatainkat, állítják be a Mac OS X-ünket, nézik meg a házipornóinkat.

A Genius Bar az Apple-boltok kemény magja, a srácok (csajok) állnak a pult mögött és elvileg minden kérdésünkre tudnak válaszolni. Hozzájuk lehet fordulni, ha bármilyen problémánk van a Mac-kel. A mostani szolgáltatás bevezetésével szerintem azt akarja elkerülni az Apple, hogy a géniuszait ingyen foglalják le olyan időigényes marhaságokra, mint a "nem láttam még ilyen operációs rendszert, hogy működik", vagy a "hogyan mentsem át az adataimat Macre".

A szolgáltatáscsomagban egyrészt van egy adatmentés az előző gépről, legyen az PC vagy Mac. Ezután az alkalmazottak feltelepítik az összes megvásárolt alkalmazást az új gépre. Amit eddig felsoroltam, átlag kábé tíz kattintás. Persze attól függ.

A swichereket, vagyis a Macre váltókat viszont megnyugtatja, hogy nincsenek egyedül. Ráadásul a rendszer készre kalapálása után személyi tréninget választhatunk ki, lehet csoportos vagy egyéni foglalkozást választani.

Három év alatt háromszor lehet hosszabbítani a tagságot. A program csak a hivatalos Apple-kereskedői csatornákon beszerzett Macekre vonatkozik. Na tessék, megint egy jó kezdeményezés, amiből kimaradunk.