Amióta bejelentette az Apple, hogy átáll Nvidia-kártyákra az összes termékkategóriában, két dologra gondolok. Egyrészt örülök, mert a döntéssel végre normális teljesítményhez jutottak az olcsóbb Macek is, másrészt meg aggódom a gépek megbízhatósága miatt. Nem sokkal a Geforce 9400M és 9600M felbukkanása előtt attól volt hangos a világsajtó, hogy az Nvidia grafikus magjai lépten-nyomon elfüstölnek a különböző pc-kben. A hibajavítás nagyjából el is vitte a kaliforniai székhelyű gyártó tavalyi profitját, amit persze személy szerint leszarok, az viszont már dühítőbb, hogy egy rakás júzer maradt átmenetileg gép nélkül. 

Na és akkor most a post apropója: már a 15 colos MacBook Prók megjelenése idején lehetett tudni, hogy valami nem stimmel a Geforce-okkal. A baj akkora volt, hogy saját nevet kapott: ez volt „a halál fekete képernyője”. Cool. A jelenség főleg játékok futtatása közben jelentkezett, a kijelző elfeketedett, aztán mindennek vége volt, csak a reset segített. Idővel aztán megszűntek ezek a problémák, de úgy tűnik, a 17-es gépekhez újabbakat sikerült kifőzni az Nvidia boszorkánykonyhájában.

A vásárlók véletlenszerűen megjelenő zöld csíkokról számoltak be a különböző fórumokon, amiken persze egy újraindítás segít, de hát resetelje a gépét az, akinek Windowsa van. Mindenesetre a probléma csak akkor jelentkezik, ha a Geforce 9600M irányít, akik átkapcsoltak 9400M-re, semmilyen hibajelenséget nem tapasztaltak.

Egyébként azt érti valaki, hogy mit látunk a képen?