Az AppStore-ban található programok száma már meghaladta a 15.000-et, teljes a káosz, hiszen ki az az őrült, aki mindet kipróbálja. Ti mit nyomogattok mostanában? Küldjétek el nekem, és felkerül a listára.

Mai listánk leginkább férfiaknak szól, hiszen lesz itt háború, sörsport, vetkőzés, még mellrázás is. A gyenge idegzetűek most hagyják abba az olvasást.

iFloaty (0,79 euró)

Az AppStore-ban úgy döntöttek, hogy valami játékos erotikát mégis engedélyeznek a megjelent alkalmazásokban, így a nyolcvanas évek legnépszerűbb golyóstollaik mintájára elkészített gravitációs vetkőztetés modern változata kikerülhetett az online üzletbe. Gondolom sokan emlékeznek még a varázslatos írószerekre, volt ezekből fehérneműre és teljesen ruhátlanra vetkőző nőket ábrázoló példány is, a legfontosabb különbség ezek között az volt, hogy míg az előbbiből minden tinédzsernél volt egy, az utóbbiakat a szülők általában elkobozták a fiuktól. Persze utána apuka őrizte meg a szeméremre veszélyes tárgyat.

Wobble (0,79 euró)

Az iBoobs elnevezésű mellrázós program ugyan nem jutott át az AppStore engedélyezési eljárásán, de az élelmes programozók kitaláltak egy alternatív megoldást, így született a Wobble. Az első program lényege az volt, hogy a telefon rázásával a 3D-s mellet (melltartóba bugyolálva, természetesen) lehetett mozgásra bírni, a Földön tapasztalható gravitációs mező törvényeinek megfelelően. A mostani programnak pontosan ugyanez a lényege, sík képek egyes részeit lehet rázkódásra bírni, viszont nincs előre feltöltött fotó az alkalmazásban, így elvileg akármilyen képet rázogathatunk vele. Ez olyan, mint a korábban már említett ópiumpipa: az drog illegális, de az elfogyasztására alkalmas eszköz boltban kapható, hiszen jó az akármire.


Lux Touch (ingyenes)

Tulajdonképpen ez a Rizikó nevű társasjáték iPhone-os változata, a földgömbön kell területeket elfoglalni, csapatokat összevonni, világuralomra törni mások ellen. A hatdolláros Lux DLX nevű teljes játék már multiplayer funkcióval is kiegészül, plusz térképek tölthetőek le hozzá, állítható nehézségű ellenfelek választhatóak. Annyi trükköt hadd áruljak el, hogy az első körben nem nagyon érdemes támadni, mert amikor hat egységünk semmisül meg egyetlen védő ellenében, nagyon szívesen taposnánk meg a telefont. A másik idegesítő tulajdonsága, hogy beérkező hívás esetén elfelejti elmenteni a játékot.



Darts (ingyenes)

A legpofásabb külsejű darts-program az AppStore-ban, ráadásul kihívást, de nem megoldhatatlan nehézséget jelent a kezelése. Az alapból beállított irányítás nevetségesen egyszerű: becélozzuk a kívánt pontértékű területet, majd az ujjunk határozott és egyenes elhúzásával az esetek nagy részében beletalálunk a kívánt helyre. Ha azonban a telefonbeállításoknál a másik irányítást választjuk ki, az ujjunk iránya és pontos sebessége határozza meg, a tábla melyik részén landol a tű. Nagyon nehéz így a játék, de sok gyakorlással már eltalálhatók legalább a szimpla pontértékű területek.

Free Memory 1.4 (0,79 euró)

A Task Managerhez hasonló alakban sorolja fel a futó alkalmazásokat, de a programnak tulajdonképpen csak egyetlen funkciógombja van: szabadíts fel legalább 20 megabájt memóriát. Az iPhone és a touch alapból 128 megabájt rendszermemóriáról indul, aminek legnagyobb részét az indítást követően lefoglalja a rendszer. A maradék negyven megabájtot az OS elvileg intelligensen használja fel, de előfordulhat, hogy a felhasználó még intelligensebb, esetleg a beragadt Safari belassítja a rendszert, ekkor kérhetünk egy kis memória-gyomirtást. A dolog csak akkor működik, ha az aktuálisan rendelkezésre álló terület 20 megabájtnál kisebb.