almalé és kungfu Rólunk

Counter



A hónap Apple-hírei

Nagy bejelentés ebben a hónapban nem volt az Apple részéről, sőt, Cupertinóból majdhogynem egyetlen hang sem szivárgott ki az elmúlt négy hét alatt. Ez is bizonyítja, hogy ha egyszercsak megnyílna a föld Kaliforniában, és az egész banda eltűnne, akkor is még hónapokig mennének a pletykák.

Ha az Apple nem is, partnerei mindenképpen elejtettek egy-két megjegyzést a közeljövő terveiről. Ilyen volt a svéd Telia nyilatkozata, miszerint az Apple engedélyt adott MMS-küldő alkalmazás fejlesztésére az ottani telefonokba, így a mobilszolgáltató bele is fogott a dologba, januárra elvileg készen lesznek a programmal.

Tovább olvasom


Már csak a Windows hiányzik az iPhone-ra

Mert a Linux már nem. A Linux on the iPhone project tagjai büszkén jelentették, hogy hosszas bütykölésük eredményeképpen a Linux 2.6 kernelt is tudják futtatni a készüléken, és ugyan még messze vannak álmaik beteljesedésétől, amikor az iPhone indításakor választhatnak Linux operációs rendszert is, mindenképpen mérföldkőhöz érkeztek. Baseband support, touchscreen, hang, wifi és írási lehetőség a NAND-ra még nincs, de a lenti videón láthatjátok, meddig jutottak a srácok.


Én végigröhögtem a videót. Persze tudom, hogy ez óriási munka, meg minden, de álmomban sem gondoltam volna, hogy a Linux-bütykölés az iPhone-t is utoléri. Egy stupidvdeos-os csávó ugyan korábban már mutatott megoldást a telefon abuzálására, de a mostani módszer jóval kifinomultabb. 



Bánt az iPhone és a Safari

Van az úgy, hogy a bloggerből csak úgy kiszakad a panaszáradat, amikor nem keresi az okokat, a megoldásokat, egyszerűen csak világgá akarja üvölteni, hogy a dolgok nem úgy történnek, ahogy a dolgoknak történniük kellene. Már azok a dolgok, amiket apáik birtokoltak, mert apáik csak előző este rakták oda este nyolc körül.

Tovább olvasom


Jelentős Mac-árengedmények fekete pénteken

Eljött az amerikai kereskedők nagy napja. Éves bevételük tíz százalékát ezen a hétvégén kaparhatják össze, ha a megfelelő számot teszik a mínusz-, és a százalékjel közé. Az általános gazdasági recesszió idején pedig még nagyobb jelentősége van ennek a napnak: sok kereskedő fennmaradása ezen a három napon múlik, meg persze azon, hogy a mérlegeik veszteséget mutató piros színű bejegyzései átváltanak-e a fekete színű, nyereséges tartományba.

Persze a legnagyobb árengedményt a multik engedhetik meg maguknak, akkor is, ha az Apple maga nem kedveskedik jelentős csökkentésekkel. Az elemzők átlag 15 százalékos árleszállítást vártak a cupertinóiaktól, ehelyett az eddigiekhez hasonló akciókkal találták szembe magukat:

Az óriásokat azonban ez nem nagyon érdekli, ők rátesznek még egy lapáttal, a lenti táblázatban (amit a MacRumors készített) látjátok, hol mennyiért lehet Maceket venni.

És akinek ez nem elég, annak a jövő hétfő várhatóan még nagyobb kedvezményeket tud mutatni, a Cyber Monday ugyanis arról nevezetes, hogy az internetes áruházak még nagyobb akciókat hirdetnek, mint pénteken. Ehhez képest itthon csak azt látom, hogy az előző szériát próbálják meg ilyen-olyan kedvezményekkel elsózni. Hiába, ez itt nem az Eldorádó, és a teszkó nem Amazon.




süti beállítások módosítása