Ismét készítettem egy listát, továbbra is várom az ajánlásokat, hogy ne csak mi élvezzük az iPhone ingyenes, vagy olcsó áldásait, hanem mindenki telefonján ott figyelhessenek az ikonok, hogy rájuk bökve hatalmas dolgok áradhatnak szét az univerzumban.

Pull My Finger (0.79 euró)
Senkinek nem lehet kétséges, hogy az új listát a szellentős programmal kell kezdenem. Az alkalmazás tökéletesen példázza, amit Voonnegut már 1985-ben megírt: az embereknek már TÚL nagy az agyuk, ezért olyan dolgokat találjanak ki, ami teljesen szükségtelenek és ésszerűtlenek. A hatalmas agyvelő átka minden művészet, háború, valamint a fingós program, a Pull My Finger is. Részletes leírás itt.

Klaus (ingyenes)
Klaust, a részeg karácsonyi baromarcút kell hazakísérni, bár én inkább arra tippelek, hogy a következő detoxig kellene eljutni, de ezt sosem tudjuk meg. Klaus határozott jellem, nagyon is tudja, mire vágyik: mindenáron el akar esni, és a telefon döntögetésével nekünk kell ebben megakadályoznunk, miközben hallgathatjuk, ahogy válogatott zagyvaságokat beszél és énekel az elázott alak. Vasárnap hajnali szimuláció.

Live Poker (ingyenes)
Ingyenes pókerprogram, igényesen kidolgozva. Nincsenek ugyan szájtátós animációk, de amit kell, azt hozza: az indítás után 30 másodperccel már egy asztalnál ülhetünk, és költhetjük a virtuális zsetonokat. Kijelölhetitek a haverjaitokat, és gyorsan el is lehet érni őket, de ha a fizikai testetekben is egymás mellett ültök, inkább vegyetek elő egy pakli kártyát, és ne egy monitort bámuljatok meredten. Nekem például tönkreteszi a szemem az egész napos képernyőbe bámulás.

Guitar Rock Tour (5.99 euró)
Gazuzem ajánlotta ezt a programot, ritmusra kell gitárhiróskodni, és a dobok mögött is meg kell mutatnunk, mennyire érezzük a basszust. A játékot 3d-s effektek kísérik végig, szóval nagyon igényes, de szerintem ez így még túl drága, ha csökkennek az eladási mutatók, lesz ez még olcsóbb is.

 

 

Enigmo (1,59 euró)
Ez eddig kimaradt, nem is tudom miért, hiszen a legjobb Pangea szoftverről van szó. A játék célja, hogy folyadékcseppeket irányítsunk különféle kondérokba. A Pangea először tíz dollárért árulta a programot, de aztán a versenytársakat látva levitte az árat egy dollárra, jelenleg ennél kicsit drágább a program. Az olcsó játékokkal az iPhone-szoftverfejlesztő cég 1.8 millió dollárt kaszált eddig.

Bix Lite (ingyenes)
Ez a klasszikus területfoglalós ügyességi játék telefonra írt változata, ami grafikai megjelenítésben leginkább a C64 időket eleveníti fel. Ha jól emlékszem, a játéktermi verzióban egy ruhátlan nő képét kellett láthatóvá tenni a joystick rángatásával, és leginkább ötvenes részegek, és tizennégy éves kölykök játszottak vele. Ennél a játéknál azonban csak a nagy kékség a jutalma a türelmes játékosnak, vagyis nemtől és kortól függetlenül is élvezhető lett. A teljes változat ára 0.79 euró. Ubk és andris|bandis ajánlotta, köszönöm.

Dynolicious (10.49 euró)
Az Időmilliomos Apuka küldte be kedvenc programját, amiből kiderül, hogy Időmilliomos Apuka szabadidejében szeret gyorsulni. A telefont vízszintbe helyezve és rögzítve (cellux vagy kétoldalú ragasztó beszerzése kötelező) méri az autó gyorsulását, az erőhatást, a fékerőt és az autó teljesítményét is, igényes grafikonokkal szemléltetve azt, amit az ülésbe passzírozódva érzünk. Az alkalmazást nyilván tehetősebb autótulajdonosok vásárolják meg, tehát az ár is ehhez igazodik, és nem is valószínű, hogy változni fog.

SuperBall 2 Lite (ingyenes)
Andris|bandis betalált, szerintem ez az eddigi legjobb block blasting játék az iPhone-ra, szép, ötletes. A pad reagál a labda ütésére, nagyon sok extra hívható elő a széttört kövekből, ráadásul kétjátékos mód is van, szóval kötelező darab a műfajt kedvelőknek. A teljes verzió ára 1.59 euró, de az lite verzióval is jót lehet szórakozni.

 



Speed Dial (ingyenes)
Ha van olyan ismerősöd, aki naponta többször hívsz, akkor érdemes egy ikont kirakni az asztalra, hogy egy gombnyomással tárcsázd a számot. Négy szám állítható be így, ehhez négyszer kell letölteni a programot. Egyszerű, működik. Teodorának köszi az ajánlást.