Alig egy hónap alatt hárommilliót mobilt adott el az Apple, és semmilyen jel nem utal arra, hogy a vásárlási kedv csökkenne. Ezt az eredményt Michael Cote telekommunikációs elemző szerint érte el a vállalat, Cupertino azonban nem kívánta kommentálni a spekulációt, ahogyan azt sem, hogy az óriási igényt továbbra is csak akadozva tudja kielégíteni a gyártó.



Mindenesetre ha Cote-nak igaza van, akkor az iPhone havi eredménye messze felülmúlta a várakozásokat: az elemzők negyedévente négymilliós darabszámmal kalkuláltak, amit kis túlzással egy hónap alatt összehozhatott a készülék.

Az mindenesetre hivatalos, hogy három nappal a július 11-i start után már egymillió eladott 3G iPhone-nál tartott az Apple, és a kereslet nem lankad: augusztus 22-től további tucatnyi országban lesz elérhető a modell, és abba bele sem merek gondolni, milyen kellemetlen helyzetbe kerül a gyártó, ha a magyar igények is hozzácsapódnak a nemzetközi masszához. Alighanem be kell kapcsolniuk még néhány gyárat, mert ezt így nem lehet kibírni!