Tudom, tartottam már egy iPhone-mentes napot, de úgy tűnik, újra meg kell tennem. Megint besokalltam az iPhone-os hírekből, sehol a láthatáron egy Macbook frissítés, vagy egy forradalmi citeraprogram GarageBand alá, de még egy nyamvadt hupilila iPod sem.

Pedig lenne hír még bőven. Itt van mindjárt ez a kép:



Igen, az iPhone csipek felcímkézve, a Portelligent és Semiconductor Insights cégek kutatói állították össze nekünk a listát, legszokatlanabb találatként a Toshiba memóriamodulokat nevezték meg: hol maradt a Samsung?

Vagy itt vannak fotók Steve Wozniakról, aki hat (mások szerint négy) óráig várakozott a tömegben, hogy egy iPhone3G-hez jusson. Egy kanapén ülte végig élete valószínűleg leghosszabb sorát, majd a nyitáskor felkelt a székből, és elsőként vehette át saját készülékét. Tavaly, az iPhone megjelenésekor is feltűnt, pólója hátán az "itt indul a sor" felirattal akkor is személyesen vásárolt egy készüléket. Pedig Steve Jobs ígért neki egy tiszteletpéldányt másnapra.

De inkább arról írok, hogy az Apple menedzserei Észtországban jártak, és megegyeztek a MicroLinkkel, ezentúl a balti óriás Eesti Telekom leányvállalata az Apple termékek hivatalos viszonteladója lesz a keleti térségben. Na tessék, ez nem iPhone-hír. Mit is lehetne még mondani Esztóniáról? Finnországtól délre fekszik, fővárosa Tallinn, himnusza a híres Mu isamaa, mu õnn ja rõõm.