Ma indul be az Apple új szolgáltatása, a MobileMe, ami ezzel leváltja az eddigi .Mac-et. Szerdán este hat óra és éjfél között végzik el az átállást, ez idő alatt a .Mac előfizetők sem a weboldalhoz nem tudnak kapcsolódni, sem egyéb szolgáltatásokat nem tudnak igénybe venni, kivéve a levelezést, a .Mac Mail ez idő alatt is működik számítógépről és iPhone-ról. Ez ugye csütörtök éjjel 3 és reggel 9 óra mifelénk.



A beindítást követően az eddigi előfizetők értesítést kapnak új MobileMe accountjukról, valamint arról, hogy továbbra is megtarhatják e-mail címüket @mac.com végződéssel. A @me-re váltás egyelőre rájuk van bízva, mindenesetre korábbi felhasználónevükkel akár azonnal igénybe vehetik új címüket. A megduplázódott tárhely visszaigazolása az előfizetők felé azonban akár tíz napot is igénybe vehet, figyelmeztet az Apple honlapja.

Az Apple a weboldalon meghirdetett "mid july"-hoz képest most indítja be a szolgáltatást, hogy az iPhone 2.0-ás update előtt készen álljon a szolgáltatáscsomag. Annyira siettek, hogy volt, aki már egy hete megkapta az üdvözlő pakkot, neki azt üzenték, hogy küldje vissza, tévedésből túl korán postázták. Később újra elküldik neki. Tehát szinkronizálásra felkészülni, push email, push contacts, push calendar, 20 gigabájt iDisk, előre. Remélhetőleg az új szolgáltatás már zökkenőmentes lesz, és Handrás is elégedettebb lehet vele.