Hétfőre várható az Apple szokásos Back-To-School promója az Appleinsider értesülései szerint. A program az oktatást hivatott támogatni, a tanárok és a diákok minden évben jelentős kedvezményben részesülhetnek, ha meghatározott termékeket vásárolnak. Tavaly ez a kedvezmény 199 dollár volt, ha az amerikai vásárló egy Apple számítógépet (kivéve Mac mini) és egy iPodot rendelt.

Ron Johnson, az Apple alelnöke néhány hete beszélt az idei akcióról, és megígérte, hogy a 2008-as lesz a program történek legnagyobb dobása. Reméljük, ez alatt azt érti, hogy mondjuk kiterjesztik azt Magyarországra is. Akkor már tényleg beszereznék egy matricát a régi diákigazolványomra.

Az Apple egyébként régóta becélozta magának az oktatási intézményeket, kedvezményekkel és az oktatást támogató eszközökkel, informatikai képzésekkel vannak jelen az iskolákban. Nem kis eredménnyel, hiszen a legutóbbi felmérés szerint az amerikai diákok negyven százaléka mondta azt, hogy a következő számítógépe Apple lesz. Már azon túl, ami egyébként is sokuk ölében ott fekszik az iskolájuk jóvoltából.



Úgy tudom, a program cukormentes verziója Magyarországon is elérhető. Hazai iskola is pályázhat arra, hogy az Apple promóciós intézményévé váljon, és évi néhány látogatásért cserébe komplett gépparkhoz jusson, a kijelölt tanároknak pedig angol nyelven képzést biztosítanának. Igaz, a diákoknak nem jár fejenként egy saját laptop, mint az Apple 1 to 1 Learning akciójában, a pedagógusoknak viszont igen.

Update: kedden hivatalosan is bejelentették, hogy idén 299 dollár a kedvezmény a Macintosh-iPod páros rendelése esetén, vagyis a számítógép mellé egy 8 gigabájtos iPod Touch jár ajándékba. Mac minit és 17 colos iMacet nem lehet az akcióban rendelni, nagyobb iPod Touch-ot viszont igen, a kedvezmény ebben az esetben ugyanúgy 299 dollár.