Az IBM tavaly októberben indította be az 'Open Client' elnevezésű belső folyamatát, a programmal a vállalatot szeretnék nyitottabbá tenni az operációs rendszerek piacán.



Az első, négy hónapos fázisban 24 kutató kapott tesztelésre egy MacBook Prót, a feladat az volt, hogy éljenek együtt néhány hónapot, majd számoljanak be a tapasztalatokról. Meghagyták nekik a régi ThinkPadeket is, de a résztvevők csak legvégső esetben nyúlhattak hozzá. Négy hónappal később a 24 tesztalanyból 18 állította egyértelműen, hogy a Mac-et jobbnak ítéli a régi laptopjánál, és 19-en kérték azt, hogy megtarthassák a MacBook Prót a Lenovo helyett. Tapasztalataikról kérdezve egyesek egyszerűen a "wow faktor"-t említették, mások a könnyebb kezelhetőséget, ezáltal a gyorsabb munkamenetet emelték ki, megint mások a Parallels szolgáltatásnak örültek.

A válaszok valószínűleg még az 'Open Client' program vezetőit is meglepték, ebben az évben további 100 kutató bevonásával egy még szélesebb körű tesztelésbe fog az IBM, és kiterjedt szoftverfejlesztési programot indít mac-re is. Eközben  a vállalat belső hálózatán található Mac@IBM oldal egyre nagyobb közösséget hoz létre: 26 ország 930 IBM dolgozói kialakították a vállalat egyik legnagyobb és leggyorsabban növekedő csoportját. Nincs menekvés, a fertőzés bejutott, és gyorsan terjed.