Ha az eCoupled fejlesztőin múlik, ez az idő is eljöhet. A michigani cég által benyújtott szabadalom nem egyedülálló, mások is előhozakodtak már hasonló ötletekkel (sőt, piacra is dobtak már hasonló elven működő töltőt iPodra és iPhone-ra is), ami a fém-a-fémmel kapcsolatot kísérli megszüntetni a hordozható kütyük akkumulátorainak feltöltése során. Tulajdonképpen a folyamatot Tesla indította be még a XIX. század végén. Talán most jutunk el odáig, hogy a mindennapi életben is használhatjuk az energia vezetéknélküli továbbítását.



Az elképzelés szerint tekercsek közti indukció lehetővé tenné, hogy a lakásunk egyre szaporodó töltőkábeleibe soha többé ne kelljen hasraesni. Minden eszközünk egyetlen töltőállomásról lenne kiszolgálva, nem kellene többé dockolni egyetlen iPodot, vagy iPhone-t sem.

Ahhoz, hogy a dolog működjön, csupán egy negyeddolláros nagyságú, annál még vékonyabb töltőállomást kellene az eszközben elhelyezni, állítja Dave Baarman, a Foulton Technologies fejlesztési vezetője. Plusz kell még a megfelelő áramkör és a szoftver. A többletkötséget ráadásul visszanyeri az Apple a garanciális javításoknál, Baarman szerint ugyanis kevesebbet költhetne a gyártó a korrózió és kábelsérülések okozta meghibásodások javítására.