A mostani MacBook és MacBook Pro széria az utolsó, amit a jelenlegi külsővel dobnak piacra, adta hírül az AppleInsider. A következő termékfrissítés már egy markáns dizájnváltást hoz magával. A legutóbbi váltás 2006 első felében volt (igaz, akkor sem óriási), az Intel processzorok beépítése óta viszont változatlan külsővel cserélgetik a laptopok hardvereit.

A 13 colos MacBookok mennek át a legnagyobb átalakuláson, ezek ugyanis megszabadulnak a jelenlegi műanyagborítástól: környezetbarát alumínium és acélborítást kapnak a kistesók is, helyenként matt fekete részek bukkannak majd elő. Lassan teljesen kivégzik a fehér dizájnos Apple cuccokat, pedig én szeretem ezt az ékszer-szappantartó kinézetet. Ráadásul a hollywoodi sztároknak is bejön a forma, ott vannak például a macenstein látható képek Heather Grahamről, aki még tök pucéran sem jön zavarba a kameráktól, de biztos nehezebben viselte volna a fotózást, ha egy alumíniumborítású géppel kellett volna védekeznie. Az a gép a pro arcoknak van, na.

A MacBook Prók is átalakulnak, az új dizájn irányvonala a 2007-es alumínium iMac és az új MacBook Air felé közelít, közelebbit nem közöltek az Appleinsider forrásai. Mindenesetre a teljes laptop-termékskála közeledni fog egymáshoz külső kinézetben is, már ha lehet hinni a pletykáknak, ami persze elég furcsa lépés lenne az Apple-től: a drágább gépeket pont az azonnal azonosítható karakter, az eltérő borítás különbözteti meg már lassan egy évtizede az olcsóbb modellektől, persze ettől még feladhatja eddigi stratégiáját a cég.



Természetesen a laptopok belső világát sem hagyják változatlanul. A MacBookba és a MacBook Próba is nagy valószínűséggel a 45 nanométeres Montevina-platform processzorai kerülnek, ezek tulajdonképpen a Penrynek második generációját jelölik.  Órajelük 2,28-tól 3,06 gigaherzig terjed, az FSB 1066 megaherzen zakatol, a fogyasztás 29 Watt - szemben a Penryn 35 Wattjával.

Az új Apple-laptopok a harmadik negyedévre várhatóak.