Ugye össze lehet hasonlítani az Airt mindenféle pc-s géppel, de a döntést a legtöbb esetben úgysem a képességek döntik el: akik értik, hogy miért jó a Mac OS X, úgyis az Airt választják, akik jobban kedvelik a Windowst, maradnak a pc-knél, és ezen semmilyen processzor vagy kijelző nem tud változtatni. Valójában tehát ki sem derülhet, hogy milyen a hagyományos mezőnyben az Air.



Ezért aztán az Xbit Labs felrakta a Vistát és úgy tesztelte a gépet. Megállapították, hogy az Apple drivereivel egész jól működik az Air, rendben vannak a médiagombok, a világításért felelős billentyűk, sőt, még a multitouch trackpad is hibátlanul működött. Az egyetlen problémát az agresszív power-management jelentette, ami néha drámaian visszavette a gép teljesítményét, és azt sem szerették az Xbit tesztelői, hogy a laptop hajlamos a melegedésre. Persze ez nem az operációs rendszer hibája, hasonló problémákról a Mac OS X-júzerek is beszámoltak az Airrel kapcsolatban.

Összességében a teszt megállapítja, hogy az Air jó kis pc-s laptop, ugyanakkor a támogatás hiánya miatt a lap azt ajánlja, hogy a júzer inkább keressen másik gépet, ha csak Windowst akar futtatni.