Rick időutazása kapcsán korábban már írtunk arról, hogy az Apple TV előbb-utóbb kiegészülhet DVR funkcióval, és tessék, egyre valószínűbb, hogy tényleg egy ilyen lépést terveznek Cupertinóban. Ezen a héten került levédésre az Apple TV egy olyan verziója, amivel a tévécsatornák között váltogatva felvételt is készíthetünk az adásról.



A távirányító a rajzok alapján leginkább egy második generációs iPod nanóra hasonlít, LCD kijelzővel, érintésérzékeny irányítással és adattárolási lehetőséggel. Azoknak, akik megszállottan szeretnek tévéadásokat felvenni, kényelmes dolguk lehet, ha piacra dobják a terméket: letöltik a távirányítóra a következő hónap tévéműsorait, zsebre vágják az eszközt, és mondjuk utazás közben programozzák be, melyik adásokat vegye fel majd az otthon pihenő Apple TV. De még jobb lenne, ha az iPhone-unkkal, vagy iPod Touch-unkkal irányíthatnánk a médiaközpontunkat - erre a megoldásra valószínűleg érkezne is egy remote control alkalmazás.



A képernyőn megjelenő menükről is találunk képeket a szabadalomban, és azonkívül, hogy ezek biztosan használhatóak és ízlésesek lesznek (Mac OS Dock-szerű tükröződő főmenü, hogy mást ne mondjak), újításokkal is kirukkoltak az Apple-nél. A Front Row-hoz hasonlóan a mozgókép perspektivikusan oldalra billen, helyet adva a jobb oldalon a menünek, ami attól függően változik, mit is nézünk éppen.



Természetesen az eszköz az elő adást megpróbálja minél jobban integrálni az iTunes Store-ral, teszi ezt egy hibrid kereső-funkcióval, ami egyaránt keres jövőbeli televíziós tartalmakra, és iTunes Store tartalmakra is, kijelezve azt, mely műsorért kell fizetni, és melyért nem.

A februárban megjelent Apple TV kiegészítés már használhatóbbá tette az eszközt az iTunes Store-ral ellátott országokban, egy ilyen lépés pedig akár még sikerterméket is varázsolhat az eddig egyébként nem túl fényesen szereplő Apple termékből.