Amúgy sem lehet azzal gyanúsítani az Apple csúcsgépét, hogy kifejezetten lassú lenne, hiszen alapból is 2,8 gigahertzes processzorral érkezik, nyolc mag van benne, ráadásul ott van a 3,2 gigahertzes modell is. A 3D-s gyorsító Radeon HD 2600XT teljesítményével azonban a legtöbben elégedetlenek voltak: az egyel korábbi Mac Pro simán verte a most bemutatott új konfigot, de ami ennél is durvább, még a négymagos, G5-ös Power Mac is jobban teljesített Quake 4 alatt. A Macworld abban bízott, hogy a borzasztó teljesítmény csak a driverek hibája (az Ati legendásan pocsék meghajtókat ír, nem is értem, hogy nem rúgták ki még az utolsó takarítót is a szoftverrészlegről), és úgy néz ki, nem tévedett a lap.



A hétfőn bemutatott 10.5.2-es OS X-szel együtt ugyanis megérkezett a Leopard Graphics Update, ami rendbe tette a kártyát. És bár a leírás szerint csak a termék stabilitása nő, valójában a teljesítmény is drámaian megugrik.





Ahogy a grafikonokon is látszik, az 1024x768-as felbontásban, legnagyobb részletességen futó programok képkocaszámának jót tett a frissítés. A 2,8 gigahertzes nyolcmagos gép most már simán veri a 2,66 gigahertzes, négymagos Core 2-est, meg a 2,5 gigahertzes, négymagos G5-öst.