Legalábbis én azt mondom. Mindig is szerettem volna, ha a kedvenc webes videóim velem lehetnek, és ha nevettetni akarok, úgy húzhatom elő őket, mint Rodolfó a kártyáit. Vagy ha a nagyihoz megyek vidékre, ahol nincs térerő, megmutathassam neki is, hogy kell “kivenni a vízbül az oxigént”. A franc se akar mindig a weboldal letöltésére várni (próbált már valaki edge-segítségével youtube-os videót megnézni?), bejelentkezni, a kedvencek közt keresgélni, megesik, hogy csak rá akarok kattintani a fájlra a merevlemezen, 'oszt jónapot. Főleg, hogy az online videók bármikor eltűnhetnek, ha holnap feltesznek Kim Dzsong Ilről, az észak-koreai diktátorról egy videót, ahogy fetisiszta élvezeteknek hódol kedvenc kacsájával, holnap utánra már garantáltan törlik a felvételt. A Chimoosoft fejlesztői már tavaly áprilisban előrukkoltak a problémánkat egycsapásra megoldó szoftver első bétájával, a végleges verzió azonban csak most lett elérhető.



A program nem igényel instalállást, igaz, a különféle webes videóformátumot, többek között a youtube által használt .flv-t támogató Perian is szükséges a futáshoz, itt letölthető.

A programnak saját webböngészője van, természetesen beépített youtube-os keresővel. A megszokottal ellentétben a videók linkjére kattintva a program felkínálja, hogy szívesen letölti azt, sőt, egyből importálja az iTunes külön listájába, és konvertálja azt az iPhonenak és iPodnak tetsző formátumra. Hát ha ez nem kényelmes, nem tudom, mi az. Kipróbáltam, jelentem, működik.