Az iPhone SE 4-ről mostanra már annyi pletyka és render látott napvilágot, hogy úgy tűnik, hamarosan érkezhet, és nem kell rá a jövő évig várnunk rá, ahogyan azt a korábbi szivárgások állították.

Az iPhone SE 4 AI-alapú kamerafunkciókkal rendelkezik majd (bár az iPhone már most is annyi gépi tanuláson alapuló feldolgozást végez a fotókon, hogy lehetséges, hogy ez csak utalás erre, nem pedig valamilyen új AI funkció), és a várakozásokkal ellentétben jobban hasonlíthat az iPhone 13-ra, mint az iPhone 14-re. Ez azonban nem különösebben jelentős különbség, hiszen mindkét modell azelőtt érkezett, hogy az Apple kicserélte volna a Face ID notch-ot a Dinamikus szigetre.  A hátlap az iPhone XR-re hasonlíthat majd, egyetlen kamerával.

A sejtések szerint a kamera nem fogja támogatni az éjszakai üzemmódot, de támogatni fogja az 1080p-s filmes módot. Korábban a filmes módhoz legalább két kamera használata volt szükséges, így nem világos, hogy ezt hogyan valósítja meg az Apple.

Alátámasztva azt a benyomást, hogy ez kevésbé egy új forrás, mint inkább a korábbi pletykák összefoglalásáról van szó, a fenti információkat szivárogtató Nguyen Phi Hung  megismétli, hogy a képernyő várhatóan 6,1 hüvelykes modell lesz. Azt is állítja, hogy ez egy OLED képernyő lesz, ami az első alkalom, hogy ezt a technológiát az iPhone SE-ben használják.

Szintén új, de talán már a vágyálmok határát súroló állítás, hogy az iPhone SE 4 6 GB RAM-ot kaphat majd, szemben a korábbi modellek 4 GB-jával.

A processzor állítólag az Apple A16 Bionic lesz, amelyet az iPhone 14 Pro-val vezettek be. Ha ez igaz, akkor ez azt jelenti, hogy két évvel az iPhone SE 3 megjelenése után ez a következő modell egy mindössze egy évvel újabb processzort kap.