OLED kijelzős iPad Pro-ra utaló jelekre bukkantak az iOS 17.5-ös béta kiadásában. Egész pontosan 4 új iPad-azonosítót fedeztek fel a firmware-ben, ezek pedig az iPad16,3, az iPad16,4, az iPad16,5 és az iPad16,6 -, amelyek várhatóan az iPad Pro két méretének és két modelljének - Wi-Fi és Cellular - felelnek meg.

A jelentés szerint a firmware alapján a méretek 11 és 12,9 colosak, a kijelzőtechnológia pedig OLED.

Úgy tűnik, az Apple a 12,9 hüvelykes OLED gyártását kizárólag az LG-től, míg a 11 hüvelykesét pedig az LG-től és a Samsungtól rendelte meg. A panelek gyártása a hírek szerint jóval későbbre tolta az új iPad Pro megjelenését, mint ahogy azt az Apple eredetileg tervezte - az utolsó Pro megjelenése óta már 18 hónap telt el.

Az új iPad modellekkel együtt az iPadOS 17.5 az új Apple Pencilről szóló híreket is elárul. A firmware egy Apple Pencilre hivatkozik, amelynek nyomómozdulatai tovább bomlanak "LongSqueeze" és "DoubleSqueeze" gesztusokra, és az új Pencil Find My támogatást is kaphat. 

A Bloomberg Power On hírlevele szerint az Apple május második hetében fogja bejelenteni az új iPad Prókat, az újratervezett Magic Keyboardot, egy új iPad Airt (valószínűleg két méretben) és az Apple Pencil 3-at.