Az Apple állítólag olyan jövőbeli termékeken gondolkodik, amelyek megkönnyítik a többi okosotthon-eszközből származó információk összevonását, valamint egy olyan szobaasszisztenst, amely gyakorlatilag egy olyan kijelző lenne, amelyet folyamatosan láthatnánk, amikor a térben mozgunk. Ez így kísérletiesen  hasonlít a Vision Pro-ra, amelyet amúgy már Csaba is tesztelt:

Az Apple-nek továbbra is nagyszabású ambíciói vannak az okosotthon-kategória további termékeivel kapcsolatban - számol be a Bloombergtől Mark Gurman. Az egyik meglehetősen kézenfekvő jövőbeli ötlet egy megújult Apple TV set-top box lenne, beépített kamerával, amit videokonferencia hívásokhoz használhatnának a felhasználók.

Egy másik eszköz állítólag egy könnyű "okos kijelző" lehet, amely összegyűjtené az otthoni eszközök adatait, és amelyet a felhasználók könnyebben magukkal vihetnének, illetve töltő hubokkal dokkolhatnának a ház körül. Az eszköz állítólag egy alsó kategóriás iPadhez hasonlítana. Az Apple állítólag már el is kezdte a projekt kisléptékű tesztelését. 

apple-robot_jpg.webp

Egy másik, a vasárnapi jelentésben felvetetthez hasonló, pletykákban már egy ideje felröppent ötlet egy csatlakoztatott képernyővel ellátott HomePod. Ming-Chi Kuo elemző az ötlet szószólója volt, de nemrég visszavonta azokat a jóslatokat, amelyek szerint egy ilyen készülék még idén megjelenik.

A vállalat valószínűleg a félbehagyott Apple Car projektből újrahasznosított technológiából is új termékötleteket akar meríteni. A CarPlay 2 például integrálható a jármű vezérlésével, ami az iPhone-on és az iPaden keresztül átvihető lehet a fokozott okosotthon-irányításba, az autóhoz kifejlesztett mesterséges intelligencia és gépi tanulás pedig könnyen átvihető a mobil robotokra.

A legújabb pletykák szerint az Apple a robotikába való belépést is fontolgatja. A jelentés egy asztali terméket említ, amely egy robotkar segítségével mozgatná a kijelzőt, hogy kövesse a felhasználót, talán az iMac G4 karjához hasonlóan - csak éppen automatizáltan. Ez nagyobb mozgási szabadságot biztosíthatna azon túl, amit a Center Stage kamerafunkció jelenleg lehetővé tesz.

A kart és a kijelzőt az Apple Vision Pro felhasználók személyiségéhez hasonlóan lehetne használni, és maga a kijelző is mozoghatna, hogy szimulálja a bólogatást vagy a fejrázást. Mindkét termékről azt mondják, hogy megfontolás és korai megvalósíthatósági tesztelés alatt áll, de végleges döntés még nem született egyikről sem.

Ti mit gondoltok ezekről, milyen okosotthon termékeket látnátok szívesen az Apple-től? Illetve mit szólnátok, ha az Apple akár egy teljesen humanoid robottal rukkolna elő, hasonlóan a Xiaomihoz?