Az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman és az Apple korábbi dizájnfőnöke, Jony Ive hivatalosan is összefogott egy mesterséges intelligenciával működő személyi eszköz tervezésére, és finanszírozást keresnek - írja a The Information.

Az AI készülékről egyelőre keveset tudni, de az biztos, hogy nem úgy fog kinézni, mint egy okostelefon. Altman a Humane AI pin egyik fő befektetője, amely egy olyan viselhető AI-eszköz, ami nem rendelkezik képernyővel, így lehetséges, hogy Ive-val együtt készít majd egy ehhez hasonló terméket.

Az Ive és Altman lehetséges partnerségéről szóló hírek először tavaly ősszel jelentek meg, de a tárgyalások még a korai szakaszban voltak, és akkor még semmi sem volt hivatalos. Ive és Altman meg nem nevezett startupja most nagy kockázati tőkebefektetőknél keresi a forrásokat, Ive célja, hogy akár 1 milliárd dolláros finanszírozást is felvegyen.

A potenciális befektetők között szerepel a Thrive Capital, az OpenAI befektetője, valamint az Emerson Collective, a Laurene Powell Jobs által alapított kockázati tőkebefektető cég és filantróp szervezet, de a duó a SoftBank vezérigazgatójával, Masayoshi Son-nal is tárgyalt. 

Ive 2019-ben távozott az Apple dizájnfőnöki posztjáról, és bár utána még néhány évig tanácsadóként dolgozott a cupertinói céggel a LoveFrom nevű cégén keresztül, Ive és az Apple 2022-ben teljesen felhagyott a közös munkával.