Gyerekek.

Én tényleg év elején megírtam, hogy ha az idei iPhone 12-esekből a legkisebb nem lesz az iPhone SE utódja - az én fogalmaim szerint -, akkor vége az SE-nek, és eláshatjuk magunkat mind, akik egy erős ÁMDE kicsi telefonra vágynak, ergonomikus dizájnnal, nem azzal a csúszós szarral, ami az iPhone 6 óta van. Hogy vége a dalnak, ez az utolsó esély.

Hát de most komolyan. Ezek kiadták baszki!

Nem áprilisban, nem az iPhone SE 2-vel. Az az SE-ség félreértelmezése, az SE-ség olcsósítása. Nemtisztelése annak a gyönyörű dizájnnak, amit az iPhone 4-gyel hoztak létre. Az eredeti SE nem egy régimódi dizájba csomagolt olcsó vacak volt. Az KIMENTETTE a gyönyörű dizájnt abból a szarból, amit a 6-os hozott, jó hardverekkel, és kitartott,

KITARTOTT MÁIG.

ke_pernyo_foto_2020-10-13_21_38_50.png

Csak máig. Itt van az iPhone 12, visszatért a gyönyörű dizájn, és visszatért a kicsi méret a minivel. Az iPhone 12 mini kisebb (!!!!), mint az új SE.

ke_pernyo_foto_2020-10-13_21_18_43.pngA méretben kisebb telefon pedig egy jóval nagyobb és szebb kijelzővel érkezik.

ke_pernyo_foto_2020-10-13_21_22_16.png

Ennyivel nagyobb, mint az eredeti SE. Oké, picit persze nagyobb, 7 milliméter magasságban, 4,5 szélességben, de ezzel lehet élni. Viszont baszki, az iPhone 12 mini az ugyanúgy hat évig jó telefon lesz, mint az eredeti SE. Tudja az 5G-t, bár úgy látom a mmWave-et nem, kibaszott kemény házat kapott, MagSafe-et (ez is mennyire jó, hogy visszatér, így), baromi jó kamerákat, A14 Bionicot, erős akksit, háááát.

Ez egy álom.

Igen, 300 ezer forint. Nem 180 ezer. De nem is úgy veszi meg az ember, hogy na add ide, csak ne szólj senkinek, hogy megvettem (ahogy itt levezettem). Hanem egy olyan örömmel, amiért hat évig vártunk. Vagy hét. Vagy négy. Ki számolja. Kit érdekel.

Kurvára örülök. Végre van új telefonom.