Amikor az idei iPad Prókat megláttuk, azt éreztük, hogy igen, ez kell nekünk. Erősebb procik, kétszeres alap háttértár, a hátlapi kamera egészen komoly javulása, ráadásul a trackpades Magic Keyboard, ami egyelőre ugyan nem game changer, de nagyon meggyőző működés közben. Nem pontszerűen működik, mint a számítógépen, de most kezdünk rájönni, hogy erre valójában, különösen a kurzor folyamatos átalakulása esetén a funkcióknak megfelelően, nincs is szükség:

Aztán kiderült, hogy az. A12Z Bionic chip gyakorlatilag azonos a 2018-as iPad Pro A12X Bionic chipjével, annyi a különbség, hogy míg két éve letiltották a GPU egyik (nyolcadik) magját, addig idén ezt a korlátozást eltörölték. Amúgy tök egyformának tűnnek.

Aztán kiderült, hogy a most megjelent iPadOS 13.4 tartalmazza a Magic Trackpad 2, Magic Mouse 2 és egyéb Bluetooth-os kurzorvezérlők támogatását, így a 2018-as iPad Próval rendelkezők is élvezhetik ennek előnyeit.

Sőt, a májusban megjelenő, baromi jól kinéző trackpades Magic Keyboard is kompatibilis lesz a 2018-as iPad Próval.

ke_pernyo_foto_2020-03-18_13_43_18.png

Akkor már csak a tárhely és a kamera maradt. Tárhelyről csak annyit, hogy a 2018-as modellek 20-30 ezer forinttal olcsóbban vásárolhatóak meg azonos tárhellyel a mostaniakhoz képest (az AQUA Webáruház oldalán).

Ami maradt. nagy előnyként: a wifi 6, meg a fejlett kamera és esetleg, ha van változás ebben a korábbiakhoz képest, a mikrofonok minősége.

apple_new-ipad-pro-ultra-wide-camera_03182020_inline_jpg_large-1.jpg

Ez tényleg megér 20-30 ezer forintot annak, aki használja, és ki tudja használni. Akinek nincs 2018-as iPadje, és most venne. De mint itt írtam egy hosszabb anyagban, valójában nagyon ritka, hogy egy iPadet kameraként használhatnánk, inkább a vágáshoz megfelelő a méret. Egy iPhone sokkal jobb rekorder, és mivel nagyon gyorsan át tudja nyomni egymás között a két iOS eszköz a nagy fájlokat, így én inkább használnám a két eszközt a saját optimális működésére hagyatkozva.

Disclaimer: Az Aqua Webáruház Az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere. Otthoni Mac-es munkavégzéshez itt találjátok a tippeket és ajánlatokat. Március 31-ig élnek a kuponkódok, amiket ide kattintva láthattok. iPadek és más Apple termékek olcsóbban itt.