Az Apple beszállítói láncából induló pletykák alapján 2020 negyedik negyedévében érkezik még egy iPad Pro. Aminek, valljuk be, semmi értelme, hiszen épp most frissítették a palettát. Azonban az is igaz, hogy nem miniLED-es kijelzőt kaptak a megjelent tabletek, noha fenntartják az értesüléseket a szakértők, miszerint az Apple igenis rendelt ilyen paneleket, méretes mobileszközökbe.

ke_pernyo_foto_2020-03-18_13_43_18.png

A másik pletyka, amiről korábban írtam, hogy az Apple még idén megjelenteti az ARM-os Mac-eket, de csak jövőre jön az ARM-os MacBook, az egyetlen - mára kiiktatott - Mac, aminél lenne értelme az ARM-ra áttérésnek, tekintve a fizikai adottságait.

Mi van, ha a kettő ugyanaz? Ha az ARM-os Mac pletyka és az miniLED-es iPad Pro ugyanaz? És csupán az adja a félreértést, hogy a cucc se nem Mac, se nem iPad Pro?

Az Apple a kurzor bevezetésével iOS-re, az iPadek megnyitásával külső meghajtós fájlkezelésre, a multitasking fejlesztésével egyetlen lépésre van attól, hogy bevezesse az ablakos iOS-t, vagy az érintős macOS-t, attól függ, honnan nézzük. Amennyiben a WWDC-n bemutatnának egy hibrid rendszert, amihez hibrid OS-t fejlesztettek, akkor karácsonyra lenne időszerű egy olyan hardver kiadása, ami már a megfelelő szoftverellátottságot is hozni bírja. Lévén hogy fél évig fejleszthetnek rá a cégek.

Ha minden oké, és a pilot termék jól működik, lehet bevezetni az ARM-alapú MacBookot jövő év első felében, és ha az is működik, a hibrid rendszer elterjedhet lassan, évek alatt. Ha meg nem működik, fájdalommentesen leállítható a folyamat bárhol, anélkül, hogy vissza kellene vonni bármit.

Otthoni Mac-es munkavégzéshez itt találjátok a tippeket és ajánlatokat. Március 31-ig élnek a kuponkódok, amiket ide kattintva láthattok. Az Aqua Webáruház Az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere.