almalé és kungfu Rólunk

Most már minden Butterfly billentyűzetre kiterjed az Apple javítási programja

Eddig csak az első és második generációs Butterfly keyboard-okra vonatkozott az, hogy az Apple a garanciaidőn tűl, négy évig vállalta azok cseréjét, mostanra már a harmadik generációt is bevonták a pröogramba. Így a 2018-as MacBook Air-ek és MacBook Prókra is érvényes a “bocs, elrontottuk, természetesen ne fizess érte”.

5dhxnniwpeb2cgly.jpg

Az “új anyag”,amit a billentyűzeteknél a negyedik generációnál használnak, belekerül majd a harmadik generáció javításánál. Az első és második generációnál ezt nem tudják majd alkalmazni állítólag, így ott marad a sima csere. Közben a várakozást is csökkentik, a korábban egy hétig is eltartó javítás pontos idejére nincs ígéret.

Én azt mondom, ez volt a minimum. Azért az is durva, hogy négy évig szól a program a vásárlás után. Ez azt jelenti, hogy az első Butterfly billentyűzetes gépekre mostanában le is jár a kiterjesztett lehetőség.

Ja, még egy jó hír: az Apple beleegyezett, hogy értesít minden vásárlót, ha egy szoftveres update hatással van az általuk birtokolt iPhone modell teljesítményére. Igaz, egy UK fogyasztóvédelmi szervezet kellet hozzá, de akkor is.



16 colos MacBook Pro jön?

Nem egy kimondott ígéret, de egy dél-koreai online lap számol be arról, hogy értesülései szerint a Samsung nagyobb méretű OLED kijelzőinek tömegrendelését az Apple is fontolgatja. A Thelec.kr úgy tudja, hogy egy 11 colos iPadet és egy 16 colos új MacBook Prót adnának ki OLED kijelzővel a jövőben.

Mondhatjátok, hogy minek írni arról, ami ennyire elképzelés fázisban van? Azért, mert pont ebben a fázisban lehet hatni a jövőre. Ha a fiúk-lányok ott Cupertinóban olvasnak egy értelmes véleményt online, hogy miért érdemes ebbe belevágni, lehet, hogy megteszik. Ezért nekik azt javaslom, ugorjanak a poszt utolsó mondatára (Tim, please jump to the last sentence, you're welcome).

Egy 16 colos MacBook Pro, ha lesz, valószínűleg a mostani 15,6 colos modell “szélig tartó kijelzős” változata lenne. Vagyis érdemben nem növelné a kiejlző nagyságát, a 17 colos MacBook Prókat visszasírók nem lennének elégedettek vele, inkább esztétikai jellegű lenne a húzás. Hogy lássuk, itt egy Samsung 15,6-os 4K-s OLED:

1695_1687_2135.jpg

Mindenesetre egy OLED kijelző nyilvánvalóan szebb képet, vékonyabb kialakítást, ezáltal esetleg nagyobb akksit jelentene, valamint újfent lehetőséget adna, hogy az Apple kinyújtsa a high-end kategória árazását, felfelé. A jelenlegi 15 colos MacBook Prók 900 ezer és 1.059.000 forint között mozognak, egy OLED megoldás, ami dizájnban is változást hozna, és az akksiidőt is megnövelné, simán eladható lenne kétmillióért, ha engem kérdeztek.

I think, Tim, that a 16 inch MacBook Pro with OLED screen could be selling for like 2 million HUF. It will be a fantastic product, truly!



Kína az Apple-lel vág vissza a Huawei-ért

A Huawei az utóbbi napokban, hetekben sorra veszti el az amerikai beszállítóit, sőt már az ARM is kihátrált a kínai gyártó mellől. Ez rövidtávon - és nem kizárt, hogy hosszú távon is - elég nagy csapás a cégnek, és az egyre exponenciálisabb terjeszkedésének az okostelefonok világpiacán.

dsc07506.JPG

Ennek hatására - a kínai híradók segítségével - egyre erősödik a “bojkottáljuk az Apple-t” mozgalom az országban. Egy állami mobilcég vezetője úgy nyilatkozott, manapság kínos, ha valaki iPhone-nal jár, miközben a cégvezetőknek Huawei van a zsebében. Elemzők szerint a Huawei határon túli nehézségei csak növelhetik a márka iránti bizalmat az országon belül.

Mi, akik ismerjük a rövid és velős jelszavak egyszerre több fórumon történő ismételgetésének erejét, tudjuk, hogy nem véletlenül jelennek meg az ilyen hangok a híradásokban. Ha a a természetes emberi reakciók közül egyeseket felerősít, másokat lenyom a média, akkor konkrétan dollármilliárdok vándorolhatnak egyik zsebből a másikba. És úgy tűnik, Kína megtalálta a saját Huawei-ét, ami az Apple.

Az országban egykor 9,5 százalékos okostelefonos részesedést szerző Apple először 7 százalékra zsugorodott, és várható, hogy akármit csinálnak, tovább tűnnek el. És ez meglátszódik majd a következő negyedéves jelentésből, aminek nem örülök, nyilvánvalóan azt jeleni, hogy

a végén mi fizetünk majd többet, hogy meglegyen az üzleti eredmény.


Az Erstéhez is jön heteken belül az Apple Pay

Az OTP után az Erste Bank is nyilatkozott az Apple Pay-jel kapcsolatban.

Heteken belül

- jött az egyébként kissé homályos ígéret a Portfolio.hu értesülései szerint. Ez pedig hatalmas hír, lévén nekem Erste Bank-nál van a magánszámlám.

ke_pernyo_foto_2019-05-13_20_09_42.png

Az Erstén kívül még a CIB ígérte meg, hogy bevezeti az Apple Pay-t, de ők csak azt mondták, idén érkezik hozzájuk is a lehetőség.

Közben pedig a szolgáltatók is várhatóan sorra integrálják iOS appjukba az Apple Pay-t, egy közleményt kaptam most a FlixBustól:

flixbus_applepay.png



Ez lehet a legfontosabb MacBook Pro frissítés evör: ÚJ BILLENTYŰZET!

Tegnap a magyarországi Apple Pay evezetés mellett egy másik meglepetés is volt: a cég frissítette a Touch Bar-os MacBook Pro családot. Új szokásuk szerint minden további fakszni nélkül, a weboldalt frissítve.

Ha őszinték akarunk lenni, jobb is ez így. Gyakrabb frissítési ciklusokra lehet számítani így, kevesebb áttörő bejelentéssel, de áremelések nélkül.

Az új MacBook Prók látszólag legfontosabb képessége a CPU-k aktualizálása. Az Apple a 8. és 9. generációs Intelekkel látta el a vasakat, így valójában kötelező update-ről beszélünk. Valójában már a tavalyi modellek is 8. generációval jöttek ki, a Coffee Lake-hez képest tehát leginkább a 15 colos modellek 9. generációs i7-esei és i9-esei jelentik a nagy ugrást. Azért a 13-asokban is cserélték a CPU-t, nem tudom pontosan még, melyik modellre (ha kiderül, megírom).

ke_pernyo_foto_2019-05-22_9_33_37.png

Annyit tudunk jelenleg, hogy az Apple állítása szerint az új nyolcmagosok, a valaha volt leggyorsabb MacBook Prók a négymagosokhoz képest kétszeres, a hatmagosokhoz képest 40%-os gyorsulást tudnak. Hogy ezt hyper threadinggel mérték-e vagy sem, nem tudni. Gondolom, azzal.

Na de. Frissült a Butterfly billentyűzet is.

A felhasznált anyagokban volt változás a cég szerint, ami jelentősen lecsökkentette a dupla leütés és a be nem vett leütések esélyét is. Egyelőre csak a 13-as és 15-ös Touch Bar-os MacBook Prókban vannak ilyenek.

Az Apple negyedszer nyúl hozzá, úgy emlékszem, a rövidutas billentyűzeteihez, mert az istennek sem sikerül összehozni a tökéletes megoldást. Valójában ez a legnagyobb visszatartó erő a MacBook Prók ellen: egy profi sem engedheti meg magának, hogy ennyi pénz kifizetése után szervizeléssel csessze el az időt, és a garanciális idő után is ezzel szívjon majd. Ez egyszerűen nem az a kategória.

Az Apple tehát teszteli az új kialakítást, kíváncsiak vagyunk, ezzel mennyire lesznek elégedettek azok, akik megvásárolják.




süti beállítások módosítása