Tudom, jósoltam már pár héttel ezelőtt is, de most az a helyzet, hogy az Apple New Yorkban tart/tartott a hét elején egy zárt körű sajtóbemutatót. Persze lehet, hogy a Mac Prót vagy a Pro Display XDR-t mutatták meg az újságíróknak, de valószínűbb, hogy egy új termékről van szó. A 16-os MacBook Próról.

És mivel az Apple nagyon szeret kedden kitenni új cuccokat, én erre szavazok.

Egyébként a legutóbb az Apple egy ikont hagyott benne az egyik bétában, amiben a 16-os laptopot ábrázolták, és a Touch Bar sorában balra és jobbra is egy különálló gomb volt látható:

ke_pernyo_foto_2019-11-12_9_22_41.png

Egy később talált képen pedig egyértelmű a dolog: kiderült, hogy nem lustaságról, elnagyolt ikonrajzolásról van szó, mert az új laptop tényleg különálló ESC gombot kap, a másik odlalon pedig egy különálló TouchID-s bekapcsológombot. A kettő között lesz a Touch Bar.

macbookpro16touchbar.png

Egyébként továbbra is csak annyit tudunk, hogy az Apple célja végig az volt, hogy beleférjenek a mostani 15 colos házba. Egyébként hamis az állítás, hogy a 16 col a 15 és a régi 17 colos közé ékelődik be félúton: a 15 colos vas valójában 15,4 col, a 17 meg 17 volt, vagyis a méretbeékelődést inkább így kell elképzelni:

me_ret.jpeg

Állítólag a kijelző körülött található ráma csökkentésével akarják elérni a kijelző méretnövekedését, miközben állítólag a processzorban sem térnek el a mostani 6 magos, kilencedik generációs Intelektől, amiket nyolc magossá lehet upgrade-elni.

Viszont a felbontás jócskán növekedhet, 3072×1920 pixelre számítanak a mostani 2880×1800 helyett, LCD panelen. Fontos változás lehet még a régi scissor billentyűzet, vagyis a butterfly kukába dobása, valamint az ár, amiről eddig csak találgatás volt. De egymillió forint felett lesz az induló, az szinte biztos.