A 16 colos MacBook Pro alapvetően izgalmas frissítésnek hangzik elsőre: végre a 15,4 col fölé emelkedik újra a cég laptopjainak (...kijelzőinek) mérete. Igaz, nem sokkal, ha nagyon lefogyna a kijelzőt övező keret, akkor lehetne azt is gondolni, hogy a ház maga változatlan méretű maradna a 15,4 colhoz képest.

Most viszont találtak egy ikont, ami a macOS 10.15.1 beta 1-ben jelent meg először, és az új gépet mutathatja. A Kijelző menüben ez az ikon mutatja a saját gépünket, és itt jelent meg most az új vas, szürke és asztroszürke változatban.

macbook-pro-forever-design.jpg

Mondhatnánk, hogy na ettől sem lettünk okosabbak, de nekem feltűnt valami:

ke_pernyo_foto_2019-10-21_14_03_50.png

A Touch Bar óta a MacBook Prókon öt sor fizikai billentyű van, a hatodik sorban az ESC már logikai gombbá laposodott. Amit pedig én itt látok, az egy fizikai, de legalábbis különálló valami a bal felső sarokban. Igaz, a jobb felsőben is látszik.

Egyébként a fizikai ESC-ről korábban is pusmogtak, miszerint az Apple belátta, vissza kell hozni. Azt gondolják továbbá, hogy ez a MacBook Pro már újra egy ollómechanikás keyboarddal jön, szóval ha mást nem is tudunk erről a gépről, annyit már sejtünk, hogy komoly fejlesztés várható:

a billentyűzete megbízhatóbb lesz a hétköznapi használat során, nem kell szervizbe vinni szennyeződés esetén, és lesz rajta ESC gomb.

3000 dollárról, bruttó 1.200.000 forintról indulnak állítólag.