Baromi régóta nézegeted a 27-es 5K iMaceket, de sokalltad az árukat, a 679 990 forintról induló címkét? Megértem: a kijelzőre nézve megérted, hogy miért veszi a bátorságot az Apple folyamatosan, hogy egybeépítse a számítógépeit a monitorral. Csodálatos monitorok ezek, egy munkára és szórakozásra is elegendő hardvertartalékkal.

ke_pernyo_foto_2019-08-21_14_29_04.png

Különösen az idei modellek: a 27-es iMacek jelentős erőfölényt kaptak, főként ha a kilencedik generációs Intelekkel kérjük őket (idén valamiért kettészakadt a mezőny, és egy része nyolcadik, másik része kilencedik generációs procit kapott). Ha pedig hozzávesszük, hogy a Radeon Pro Vega kártyát is lehet kérni bele, amivel tényleg egy professzionális GPU-t kapunk a consumer vonal tetejére, tényleg kezd okafogyottá válni az iMac Pro.

Viszont ezzel máris elértünk 1.000.000 forint fölé.

Mi van azokkal, akiknek nem kell ilyen számítási teljesítmény, MÉGIS szeretnének egy 27-es iMacet?

Ilyenkor lehet használtakat nézni, vagy megkeresni azokat az üzleteket, ahol még újonnan adják a korábbi modelleket (ilyenkor az ÁFA is visszaigényelhető, ha a cégünkre vesszük, ugye). Ebben pedig iMac tekintetében az AQUA Webshopja most elég erős. Ezt találtam most:

iMac MNE92MG

Általános, hogy míg az Apple a kiadás évével és idejével hivatkozik a gépeire (bár sokszor még azzal sem, ami nincs fent a boltban, az nincs), addig más webshopok általában a fentihez hasonló azonosítókat írnak a gépek mellé. Semmi gond, menjünk fel az EveryMac oldalára, írjuk be a keresőbe ezeket az azonosítókat (vagy csak az első 4-5 karaktert is elég), és kidobja a gép, pontosan melyikről van szó, jellemzéssel.

ke_pernyo_foto_2019-08-21_14_27_52.png

Ez volt 2017-ben a legkisebb 5K-s iMac, 3,4 GHz-es Core i5 processzorral, akkor 679 990 forintért. Négymagos, hetedik generációs processzor található a házban, a mostani modellekhez képest kevesebb maggal, de nagyobb órajellel.

Most 576.900 forintért elérhető az AQUA-nál, ez nettó 454.000 forint körül van.

A vételár több mint 100 ezer forinttal kevesebb, mint fénykorában (rákerestem, ugyanezt a gépet használtan, garancia nélkül vagy minimális, egy hónapos kereskedői garival 450 ezer forint körül árulják. Ez az AQUA-s, új gép árának 78%-a…)

Ennél drágább 2017-es modellt nem érdemes venni, mert ha annyi pénzünk van, inkább válogassunk az idei modellek közül, az alacsonyabb kategóriából.

Disclaimer: az AQUA Webshop az Appleblog feat. Almalé és Kungfu partnere. Az árak a pillanatnyilag a beszállítók által biztosított árakat tükrözik, amik egyik pillanatról a másikra megváltozthatnak.